דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות שומשום של פעם

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלות את השומשום במחבת כ- 5 דקות או עד שמזהיב ולקרר.
  • 2 להקציף את החלבונים במיקסר, להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף כ- 5 דקות עד שהקצף חלק ומבריק.
  • 3 להוסיף את השומשום הקלוי ולבחוש בעדינות.
  • 4 להוסיף את הקמח התופח ואת המחמאה המומסת.
  • 5 לבחוש כ- 2-3 דקות עד לקבלת עיסה חלקה.
  • 6 בעזרת כפית לקחת מהעיסה ולהניח על נייר אפייה בתוך תבנית (כל כפית כזאת היא עוגיה אחת).
  • 7 לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות או עד שהעוגיות משחימות.
  • 8 הרי לכם עוגיות שומשום מתוקות טעימות במיוחד - בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)131448
חלבונים (גרם)3.04 10.37
פחמימות (גרם)1138
מתוכן סוכרים (גרם)6.56 22.36
שומנים (גרם)8.66 29.52
מתוכם שומן רווי (גרם)1.84 6.27
נתרן (מ"ג)22.777.4
סיבים תזונתיים (גרם)1.33 4.55
מים (גרם)3.8713.2
ויטמין B (מ"ג)34.140.12
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B3 (מ"ג)00.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.180.6
ויטמין B12 (מק"ג)00.01
סידן (מ"ג)193.44659.46
ברזל (מ"ג)00.02
מגנזיום (מ"ג)0.481.65
זרחן (מ"ג)0.662.25
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)7.3124.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 36% 12.7% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.