דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (15-20 יחידות צ`ורוס)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
צ`ורוס
צ`ורוס ביתי מפנק וטעים במיוחד, צילום: נחמי וולף, סטיילינג: מיכל ליבוביץ`
  • 1 בסיר גדול מרתיחים מים, חמאה, מלח וסוכר.
  • 2 מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב עד שהבצק ניתק מהדפנות.
  • 3 מצננים מעט את הבצק.
  • 4 מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים (בכל פעם ביצה אחת ואחרי שנטמעת בבלילה מוסיפים עוד אחת).
  • 5 בתחילה נראה כאילו הבצק מתפרק - ממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 6 מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב.
  • 7 מחממים שמן עמוק (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן). מזליפים מהבלילה רצועות של כ- 10 ס"מ וגוזרים בעזרת מספריים של מטבח.
  • 8 מטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
  • 9 מערבבים את הסוכר והקינמון. מוציאים את הצ`ורוס מהשמן ומגלגלים בסוכר המתובל עם הקינמון.
  • 10 מכינים רוטב שוקולד: מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד אחיד ומבריק.
  • 11 טובלים את הצ`ורוס בשוקולד ונהנים.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שקית זילוף, צנתר כוכב 12-13 מ"מ.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`ורוס לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק לפי הצורך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 43.1% 7.6% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.79 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב