דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סמבוסק עיראקי במילוי חומוס

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסמבוסקים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכינים את המלית: מבשלים את החומוס (לאחר שהשרנו במים למשך לילה שלם) עד ריכוך מלא. מסננים מנוזלים (שומרים מעט ממי הבישול בצד) וטוחנים.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה, מוסיפים את החומוס הטחון והתבלינים, מערבבים היטב ומכבים את הגז (אם יבש אפשר להוסיף מעט ממי הבישול ולערבב).
  • 3 את חומרי הבצק לשים לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף) ומתפיחים כשעה.
  • 4 על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי כס"מ וקורצים עיגולים (את השאריות מגלגלים לכדורים).
  • 5 ממלאים במלית החומוס (בערך כף גדושה) וסוגרים לצורת חצי סהר (אפשר גם להמשיך להדק את הסגירה בעזרת מזלג). משטחים מעט, משהים כ- 10 דקות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  • 6 מתענגים על סמבוסק חומוס עיראקי מושלם - שיהיה בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסק לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לפי הצורך (אני השתמשתי בכוס שמן).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)162261
חלבונים (גרם)4.63 7.46
פחמימות (גרם)2337
מתוכן סוכרים (גרם)1.85 2.98
שומנים (גרם)5.81 9.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.44 0.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)8.43 13.58
נתרן (מ"ג)233.24375.59
סיבים תזונתיים (גרם)1.96 3.16
מים (גרם)19.8832.02
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.946.35
ויטמין B (מ"ג)0.620.99
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.180.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)59.4195.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.03
ויטמין C (מ"ג)1.081.74
ויטמין D (מק"ג)0.050.07
ויטמין E (מ"ג)0.110.18
ויטמין K (מק"ג)1.11.76
סידן (מ"ג)15.3524.72
ברזל (מ"ג)0.741.19
מגנזיום (מ"ג)13.5821.86
זרחן (מ"ג)46.1874.36
אבץ (מ"ג)0.410.66
אשלגן (מ"ג)114.49184.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.53
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.5
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.230.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.220.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 16.3% 13% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.