דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלות מקמח מלא בריאות יותר

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה שמים: קמח, מלח, שמרים, סוכר ולערבב היטב.
  • 2 לעשות במרכז גומה.
  • 3 לשפוך את השמן והמים ולערבב בכף עץ.
  • 4 לערבב עד לקבלת בצק דביק שאפשר להוציא מהקערה וללוש על משטח. מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח ולשים עוד 10-20 דקות.
  • 5 במידת הצורך מוסיפים כמויות קטנות של קמח כדי למנוע הדבקת הבצק, אך לא יותר מדי. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים שעתיים.
  • 6 לאחר שעתיים מפרישים מהבצק בליווי ברכה ושורפים אותו, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, ומכינים חלות.
  • 7 בעזרת מברשת מורחים כל חלה בביצה טרופה ומניחים על תבנית משומנת. מתפיחים 20 דקות.
  • 8 אופים 20-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, עד שהחלות שחומות.

הכמות מספיקה ל- 12 חלות קטנות או 36 לחמניות או 4 חלות גדולות. אפשר להקטין כמויות. החלות יוצאות טעימות מאוד, הבצק רך ועדין וטעים מאוד. אם משתמשים ב- 2 קילו קמח, לקחת קערה גדולה כי הבצק תופח מאוד.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)317222
חלבונים (גרם)8.1 5.68
פחמימות (גרם)6042
מתוכן סוכרים (גרם)2.51 1.76
שומנים (גרם)10.8 7.58
מתוכם שומן רווי (גרם)1.44 1.01
כולסטרול (מ"ג)7.99 5.61
נתרן (מ"ג)558.41391.94
סיבים תזונתיים (גרם)5.71 4.01
מים (גרם)59.7141.91
ויטמין A (מק"ג)2.641.86
ויטמין B (מק"ג)42.9230.13
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.890.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.02
ויטמין D (מק"ג)0.020.01
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)0.010
סידן (מ"ג)88.9562.43
ברזל (מ"ג)2.541.78
מגנזיום (מ"ג)0.810.57
זרחן (מ"ג)3.612.53
אבץ (מ"ג)0.030.02
אשלגן (מ"ג)33.6923.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 12.8% 9.6% 70.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.