דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פנקייק תפוחים
פנקייק תפוחים
פנקייק תפוחים
פנקייק מפרוסות תפוחי עץ

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את התפוחים ולהוציא את הליבה (התפוחים נשארים שלמים).
  • 2 לפרוס את התפוחים לכ- 6 פרוסות.
  • 3 לטפטף את הליקר מעל פרוסות התפוחים, לתבל בגרד לימון ולהניח בצד.
  • 4 הכנת תערובת הפנקייק: לערבל את כל החומרים יחדיו לתערובת אחידה.
  • 5 לחמם שמן לטיגון עמוק (ראו מידע נוסף) במחבת טפלון.
  • 6 לטבול כל פרוסת תפוח בתערובת הפנקייק ולטגן במחבת טפלון כ- 2 דקות מכל צד.
  • 7 להניח על נייר סופג.
  • 8 להגיש מיד - טעים מעט חם. לפדר אבקת סוכר, קינמון וסירופ מייפל.
  • 9 הרי לכם פנקייק תפוחים מושלם - מעדן אמיתי משמין אך רק פעם בשנה מותר. בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת טפלון (אפשר גם סיר עמוק אבל ממליצה על מחבת טפלון שמונעת הידבקות).

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפנקייקים לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק (השמן צריך להיות לפחות בגובה 2 ס"מ).

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)189221
חלבונים (גרם)2.21 2.58
פחמימות (גרם)2326
מתוכן סוכרים (גרם)12.56 14.64
שומנים (גרם)10.24 11.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.97 1.13
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)21.98 25.63
נתרן (מ"ג)151.79177.02
סיבים תזונתיים (גרם)1.01 1.18
מים (גרם)38.1344.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)10.2111.91
ויטמין B (מ"ג)0.230.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.824.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.06
ויטמין C (מ"ג)2.032.37
ויטמין D (מק"ג)0.120.14
ויטמין E (מ"ג)0.130.15
ויטמין K (מק"ג)0.891.04
סידן (מ"ג)21.7225.33
ברזל (מ"ג)0.230.27
מגנזיום (מ"ג)3.524.11
זרחן (מ"ג)15.5618.15
אבץ (מ"ג)0.340.4
אשלגן (מ"ג)60.9871.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 28.5% 6.2% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.