דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות טבעוניות ללא גלוטן

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (6 מנות (4 לביבות למנה))

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    קלוף ומבושל
  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
    קלופים ומגוררים בפומפייה
  • גזר - יחידה קטנה (68 גרם)
    בקליפתו
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/2 כפית - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה - לשימון התבנית
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית לכ- 10 דקות עד להתרככות.
  • 2 מחממים את התנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 3 את תפוח האדמה המבושל מועכים לפירה (משמש טבעוניים כתחליף ביצה בלביבות ומבצע את תפקידו נאמנה!), ואת הגזר וששת תפוחי האדמה מגררים דק דק בפומפייה הכי דקה.
  • 4 מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה.
  • 5 מניחים נייר אפייה על תבנית, ומשמנים אותה בכף שמן זית בעזרת מברשת סיליקון.
  • 6 בעזרת רינג יוצרים לביבות בגובה הרצוי.
  • 7 אופים במשך 45 דקות תוך כדי השגחה, עד להשחמה קלה של הלביבות.
  • 8 מכבים את התנור ומשאירים כרבע שעה בתנור הסגור עם האדים.
  • 9 מוציאים את התבנית ומחכים להתקררות קלה.
  • 10 שולפים את הלביבות, מגישים, אוכלים ונהנים!

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6394
חלבונים (גרם)1.05 1.55
פחמימות (גרם)1217
מתוכן סוכרים (גרם)1.17 1.72
שומנים (גרם)1.63 2.41
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.39
נתרן (מ"ג)149.86221.61
סיבים תזונתיים (גרם)1.17 1.73
מים (גרם)52.5277.67
ויטמין A (מק"ג)24.1435.7
ויטמין B (מ"ג)1.191.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.691.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.8910.18
ויטמין C (מ"ג)4.456.58
ויטמין E (מ"ג)0.040.05
ויטמין K (מק"ג)1.492.2
סידן (מ"ג)7.9311.73
ברזל (מ"ג)0.20.29
מגנזיום (מ"ג)11.7217.33
זרחן (מ"ג)25.3737.52
אבץ (מ"ג)0.170.25
אשלגן (מ"ג)190.82282.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 10.6% 6.8% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה