דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות קישואים טבעוניות ללא גלוטן

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (6 מנות (5 לביבות למנה))

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • קישוא - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.09 ק"ג)
    בקליפתם, מגוררים בפומפייה
  • גזר - יחידה בינונית (136 גרם)
    בקליפתו, מגורר בפומפייה
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    קלוף, מבושל ומעוך לפירה
  • קמח אורז מלא - כוס (155 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה - לשימון התבנית
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 2 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להתרככות (כ- 10 דקות).
  • 3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן הזית בעזרת מברשת סיליקון.
  • 4 מערבבים את כל המרכיבים בקערה, יוצרים לביבות ומניחים על נייר האפייה.
  • 5 אופים עד שהלביבות משחימות היטב למשך כ- 45 דקות (תלוי בתנור).
  • 6 ממתינים להתקררות, מניחים את הלביבות בכלי הגשה ואוכלים.
  • 7 בתיאבון חיוך

במקום קמח אורז מלא אפשר להשתמש בקמח חומוס/קמח עדשים/קמח מלא. תפוח האדמה המבושל מתפקד במתכון כתחליף לביצה לטבעוניים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4774
חלבונים (גרם)1.02 1.6
פחמימות (גרם)812
מתוכן סוכרים (גרם)1.65 2.59
שומנים (גרם)1.53 2.39
מתוכם שומן רווי (גרם)0.22 0.34
נתרן (מ"ג)62.197.19
סיבים תזונתיים (גרם)1.08 1.69
מים (גרם)51.9381.26
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)42.6266.7
ויטמין B (מ"ג)0.530.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.310.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.0215.68
ויטמין C (מ"ג)3.144.91
ויטמין E (מ"ג)0.10.16
ויטמין K (מק"ג)2.093.27
סידן (מ"ג)14.0922.05
ברזל (מ"ג)0.190.3
מגנזיום (מ"ג)11.5118.02
זרחן (מ"ג)21.5733.75
אבץ (מ"ג)0.190.3
אשלגן (מ"ג)116.93182.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.5% 13.5% 9% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.