דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלפלים ממולאים טבעוניים ברוטב עגבניות
פלפלים ממולאים טבעוניים ברוטב עגבניות
ארוחת צהריים טבעונית נהדרת

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 721 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים מכל פלפל את החלק העליון (שומרים אותו) ומסירים את תכולת הפלפל. מניחים את הפלפלים בצורה מסודרת בסיר.
  • 2 במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן כ- 10 דקות עד לריכוך.
  • 3 מערבבים בקערה את האורז, הבצל המטוגן, חצי מקופסת העגבניות המרוסקות וחצי מקופסת הרסק, עלי הפטרוזיליה והסלרי הקצוצים, השום, המלח והפלפל השחור. ממלאים כל פלפל כ- 3/4 מגובהו בתערובת, מוסיפים קצת מיץ עגבניות ומכסים כל פלפל במכסה שלו.
  • 4 ממלאים בין הפלפלים את הסיר במיץ העגבניות, במים הרותחים ובשארית העגבניות המרוסקות והרסק, מניחים בסיר גם את ענף הסלרי.
  • 5 מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהאורז בתוך הפלפלים רך. מגישים בכלי הגשה פלפל וקצת רוטב, ואוכלים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30743
חלבונים (גרם)8.09 1.12
פחמימות (גרם)639
מתוכן סוכרים (גרם)15.06 2.09
שומנים (גרם)4.88 0.68
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.1
נתרן (מ"ג)983.25136.45
סיבים תזונתיים (גרם)5.87 0.81
מים (גרם)457.9863.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)434.0660.24
ויטמין B (מ"ג)2.980.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.520.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.780.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)57.397.96
ויטמין C (מ"ג)514.6371.42
ויטמין E (מ"ג)4.820.67
ויטמין K (מק"ג)47.26.55
סידן (מ"ג)52.577.3
ברזל (מ"ג)1.720.24
מגנזיום (מ"ג)38.375.32
זרחן (מ"ג)75.8510.53
אבץ (מ"ג)0.530.07
אשלגן (מ"ג)599.9883.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 6% 9.9% 76.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.