דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קראנץ` שקדים
קראנץ` שקדים ביתי מושלם
  • הכנת הבצק:
  • 1 ב- 1/4 כוס חלב + כף סוכר להמיס את השמרים ולהניח להתפחה בצד למשך כ- 10 דקות.
  • 2 להניח בקערת המיקסר קמח, 2 כפות סוכר, סוכר וניל וגרידת לימון, להוסיף ביצה, 1/4 כוס חלב ואת תערובת השמרים.
  • 3 לערבל מעט ולהוסיף 75 גרם חמאה. לקראת סוף העירבול להוסיף מלח. לעבד כמה דקות לבצק אחיד ורך.
  • 4 להכניס למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
  • 5 לשטח את הבצק למלבן (בערך 35/40), למרוח את 25 גרם החמאה על שני שליש בצק בשכבה דקה, לקפל את השליש הלא מרוח פנימה לשלוש ואח"כ לסגור משני הצדדים למעטפה כקיפול בצק עלים. להכניס למקרר ללילה.
  • להכנת המילוי:
  • 1 לערבל חמאה ואבקת סוכר לתערובת אחידה ורכה. להוסיף ביצה (אפשר להפריש ממנה מעט למריחה על המאפה לפני האפייה), שקדים טחונים, גרידת לימון וקורנפלור.
  • 2 לרדד את הבצק לעלה דק בגודל של כ- 40/50.
  • 3 למרוח שכבה אחידה של המילוי על כל הבצק, לפזר שקדים פרוסים ולגלגל את הבצק לרולדה.
  • 4 בעזרת סכין חדה לחצות את הרולדה באמצע, ואת שני החלקים לסובב אחד על השני כבורג.
  • 5 להניח בתבנית, להתפיח כשעה וחצי, למרוח ביצה ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 6 לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור להבריש ב- 1/4 כוס מים רותחים עם 2 כפות סוכר וטיפת לימון (לא חובה - אפשרי).
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 32.5% 11.2% 55.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב