דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות קשר
לחמניות קשר
לחמניות שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (9-11 לחמניות קשר ביתיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר שמים את הקמח, משפר האפייה, השמרים והסוכר.
  • 2 בצידי הקערה מוסיפים את השמן ואת החלמונים.
  • 3 מתחילים בלישה איטית, מוסיפים מים בהדרגה ומגבירים את מהירות הלישה. בשלב הזה מוסיפים את המלח. לשים במשך 8-10 דקות.
  • 4 משמנים מעט את הבצק עם כף היד, מכסים את הקערה עם שקית ניילון ומתפיחים כחצי שעה עד שעה.
  • 5 לאחר התפחה ראשונה מורידים את האוויר מהבצק, לשים אותו שוב על משטח שיש מספר דקות, מחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.
  • 6 יוצרים לחמניות קשר, שמים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים כ- 20 דקות נוספות.
  • 7 מברישים בביצה מהולה בכף מים עם מעט מלח וכפית דבש.
  • 8 מפזרים שומשום.
  • 9 אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה יפה.
  • 10 מוציאים מהתנור ומצננים על רשת התנור כשהלחמניות מכוסות במגבת.
  • 11 הרי לכם לחמניות קשר נהדרות - בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
השימוש בכפית דבש להברשה זה טיפ שקיבלתי משי גיל האלוף. עד היום השתמשתי בסוכר והדבש נותן צבע עינברי יפה יותר.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)282256
חלבונים (גרם)7.94 7.2
פחמימות (גרם)4036
מתוכן סוכרים (גרם)3.78 3.43
שומנים (גרם)10.57 9.59
מתוכם שומן רווי (גרם)1.35 1.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)64.36 58.4
נתרן (מ"ג)1,3411,217
סיבים תזונתיים (גרם)0.62 0.56
מים (גרם)37.1933.75
ויטמין A (מק"ג)24.622.32
ויטמין B (מ"ג)0.310.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.477.69
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.12
ויטמין C (מ"ג)1.020.93
ויטמין D (מק"ג)0.340.3
ויטמין E (מ"ג)0.160.15
ויטמין K (מק"ג)0.050.04
סידן (מ"ג)13.1311.92
ברזל (מ"ג)0.230.21
מגנזיום (מ"ג)1.351.22
זרחן (מ"ג)27.5424.99
אבץ (מ"ג)0.180.16
אשלגן (מ"ג)14.1112.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.481.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.821.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.620.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 17.9% 13.5% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה