דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (9-11 לחמניות קשר ביתיות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות קשר
לחמניות שכולם אוהבים
  • 1 בקערת מיקסר שמים את הקמח, משפר האפייה, השמרים והסוכר.
  • 2 בצידי הקערה מוסיפים את השמן ואת החלמונים.
  • 3 מתחילים בלישה איטית, מוסיפים מים בהדרגה ומגבירים את מהירות הלישה. בשלב הזה מוסיפים את המלח. לשים במשך 8-10 דקות.
  • 4 משמנים מעט את הבצק עם כף היד, מכסים את הקערה עם שקית ניילון ומתפיחים כחצי שעה עד שעה.
  • 5 לאחר התפחה ראשונה מורידים את האוויר מהבצק, לשים אותו שוב על משטח שיש מספר דקות, מחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.
  • 6 יוצרים לחמניות קשר, שמים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים כ- 20 דקות נוספות.
  • 7 מברישים בביצה מהולה בכף מים עם מעט מלח וכפית דבש.
  • 8 מפזרים שומשום.
  • 9 אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה יפה.
  • 10 מוציאים מהתנור ומצננים על רשת התנור כשהלחמניות מכוסות במגבת.
  • 11 הרי לכם לחמניות קשר נהדרות - בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
השימוש בכפית דבש להברשה זה טיפ שקיבלתי משי גיל האלוף. עד היום השתמשתי בסוכר והדבש נותן צבע עינברי יפה יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 17.9% 13.5% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב