דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת קראנץ` כמו בקונדיטוריות, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ`

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (12 מנות מכל עוגה (סה"כ 2 עוגות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר שמים את החלב והחלמונים ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את הקמח מעורב עם השמרים היבשים והסוכר, ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.
  • 3 מוסיפים את החמאה בהדרגה.
  • 4 לשים עוד 10 דקות ומוסיפים את המלח כ- 2 דקות לפני סיום הלישה.
  • 5 מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת כדור בצק.
  • 6 שמים בקערה מקומחת ומכסים בשקית ניילון.
  • 7 מתפיחים כשעה-שעה וחצי
  • 8 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים ומרדדים למלבן בעובי 0.3 ס"מ (סה"כ יוצאות 2 עוגות).
  • 9 מורחים מחצית מקרם הפטיסייר ומפזרים פטל קפוא ומסונן (ראו הוראות הכנה בהמשך).
  • 10 מגלגלים לרולדה.
  • 11 חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את 2 הרצועות זו סביב זו.
  • 12 סוגרים לטבעת ומניחים על גבי נייר אפייה.
  • 13 מתפיחים כחצי שעה.
  • 14 מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות.
  • 15 מצננים, מפדרים באבקת סוכר לפי הטעם ומגישים.
  • 16 בתיאבון חיוך
  • הכנת קרם הפטיסייר ושברי הפטל:
  • 1 חוצים את מקל הוניל לאורכו ומוציאים את הגרגירים.
  • 2 מרתיחים את החלב (פחות 2 כפות) עם מקל הוניל והגרגירים.
  • 3 טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ו- 2 כפות החלב, ומוסיפים את הקורנפלור.
  • 4 כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר - פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
  • 5 מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
  • 6 מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ- 2 דקות.
  • 7 יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים על מנת שלא ייווצר קרום.
  • 8 מקררים במקרר.
טיפ למתכון
ניתן למלא גם בממרח שוקולד השחר ולפזר שברי חלבה.

הערך התזונתי לא כולל את מקל הוניל.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)229245
חלבונים (גרם)5.43 5.81
פחמימות (גרם)3437
מתוכן סוכרים (גרם)9.89 10.59
שומנים (גרם)7.74 8.29
מתוכם שומן רווי (גרם)3.96 4.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)99.95 107.04
נתרן (מ"ג)169.94182
מים (גרם)5.76.1
ויטמין A (מק"ג)30.2532.4
ויטמין B (מ"ג)0.350.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.250.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.1911.98
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.17
ויטמין D (מק"ג)0.430.46
ויטמין E (מ"ג)0.20.22
ויטמין K (מק"ג)0.060.06
סידן (מ"ג)42.1545.14
ברזל (מ"ג)0.240.25
מגנזיום (מ"ג)0.680.73
זרחן (מ"ג)31.9434.2
אבץ (מ"ג)0.190.21
אשלגן (מ"ג)11.512.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.90.96
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.820.88

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.3% 11.4% 72.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.