דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט סלק וגזר קל להכנה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 577 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • סלק - 3 יחידות - סה"כ (360 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • גזר - 5 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.19 ק"ג)
    קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • חומץ 5% - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הסלק והגזר במים עם כפית סוכר למשך כחצי שעה עד שיתרככו.
  • 2 לקרר היטב ולהוסיף את הפטרוזיליה.
  • 3 לערבב את השמן עם כל התבלינים ולשפוך על הסלק והגזר.
  • 4 לערבב מדי פעם לספיגת הטעמים, להעביר לכלי הגשה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19133
חלבונים (גרם)3.53 0.61
פחמימות (גרם)336
מתוכן סוכרים (גרם)18.04 3.12
שומנים (גרם)6.15 1.06
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.08
נתרן (מ"ג)381.2966.04
סיבים תזונתיים (גרם)8.89 1.54
מים (גרם)524.6790.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2,050355.09
ויטמין B (מ"ג)3.510.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.880.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.710.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)98.717.09
ויטמין C (מ"ג)19.583.39
ויטמין E (מ"ג)2.520.44
ויטמין K (מק"ג)115.0119.92
סידן (מ"ג)107.7418.66
ברזל (מ"ג)1.810.31
מגנזיום (מ"ג)46.868.12
זרחן (מ"ג)110.419.12
אבץ (מ"ג)0.870.15
אשלגן (מ"ג)830.43143.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.2% 11.9% 6.9% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.