דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דייסת סולת
דייסת סולת
דייסת סולת
דייסת סולת מהירה להכנה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • סולת חיטה - 3/4 כוס - סה"כ (107 גרם)
  • חלב - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
    לא חובה - רק אם רוצים מתוק
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את המים, החמאה והמלח.
  • 2 להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את הסולת (לא להפסיק לערבב אחרת יהיה גוש של סולת).
  • 3 כשהתערובת מסמיכה (לאחר כדקה-שתיים להוסיף את החלב, ולסיום אם רוצים דייסה מתוקה להוסיף גם סוכר (אם רוצים מלוח אז לא להוסיף סוכר).
  • 4 להגשה לפזר מעל מקופלת/שוקולית/דבש/קינמון/סוכר וכל מה שאוהבים.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התוספות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17582
חלבונים (גרם)3.45 1.62
פחמימות (גרם)199
מתוכן סוכרים (גרם)1 0.47
שומנים (גרם)9.58 4.5
מתוכם שומן רווי (גרם)5.55 2.61
כולסטרול (מ"ג)27.84 13.08
נתרן (מ"ג)198.9793.5
מים (גרם)143.8667.6
ויטמין B (מק"ג)0.190.09
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)40.4419
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)1.440.68
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.060.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 30.2% 10.9% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.