דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל אורז נהדר לטבעוניים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 228 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל))

  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה לטיגון הגזר והאורז
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
    שטוף
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • כמון - 2 כפות שטוחות - סה"כ (14 גרם)
    זרעים שלמים
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה לטיגון הקישוא
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר רחב מטגנים את הגזר עם השמן כ- 5 דקות, מוסיפים אליו את האורז ומטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 2 מכסים במים רותחים, מוסיפים מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.
  • 3 בזמן בישול האורז קולים במחבת יבשה את זרעי הכמון השלמים כ- 2-3 דקות (זהירות לא לשרוף).
  • 4 כ- 10 דקות מתחילת בישול האורז מוסיפים אליו את זרעי הכמון הקלויים, מערבבים וממשיכים לבשל.
  • 5 במחבת מקפיצים את קוביות הקישוא להשחמה קלה (כ- 10 דקות).
  • 6 מגישים את האורז בכלי הגשה ומעליו מפזרים את קוביות הקישוא השחומות.
  • 7 אוכלים חם! בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19987
חלבונים (גרם)3.84 1.68
פחמימות (גרם)3013
מתוכן סוכרים (גרם)2.84 1.24
שומנים (גרם)8.3 3.64
מתוכם שומן רווי (גרם)1.21 0.53
נתרן (מ"ג)385.45168.91
סיבים תזונתיים (גרם)3.06 1.34
מים (גרם)179.9178.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)412.16180.61
ויטמין B (מ"ג)1.080.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.676.87
ויטמין C (מ"ג)4.351.91
ויטמין E (מ"ג)0.650.28
ויטמין K (מק"ג)8.363.66
סידן (מ"ג)55.6524.39
ברזל (מ"ג)2.210.97
מגנזיום (מ"ג)26.6411.67
זרחן (מ"ג)45.4319.91
אבץ (מ"ג)0.410.18
אשלגן (מ"ג)246.97108.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.410.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 18.4% 8.5% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.