דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 653 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הכרובית והמילוי
  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
    עם מעט שומן כבש - לא חובה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ במעבד מזון ביחד עם הלחם
  • לחם אחיד פרוס - פרוסה (30 גרם)
    קצוצה עם הבצל - רטובה וסחוטה
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד דק
  • ביצה - Large
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • קינמון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
    לא חובה
  • הציפוי והטיגון
  • קמח לבן - כוס (155 גרם)
    לקימוח
  • ביצה - Large
    טרופה - לטבילה של הכרובית
  • רסק עגבניות - כפית (25 גרם)
    לערבוב עם הביצה
  • מים - כף (10 מ"ל)
    לערבוב עם הביצה
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת - ראו מידע נוסף
  • הרוטב
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
  • כרישה - 1/2 גודל ממוצע - סה"כ (100 גרם)
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    פרוס
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    פרוס
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    פרוס
  • רסק עגבניות -  כפות - סה"כ (108 גרם)
    2-3 כפות
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מפרום כרובית
כרובית במילוי בשר בקר
  • 1 לערבב היטב את תערובת הבשר (חוץ מהכרובית כמובן) ולהניח בצד לספיגת הטעמים (לא מטגנים את הבשר לפני המילוי).
  • 2 לפרק את הכרובית לפרחים יפים, ולחתוך באמצע כל פרח כיס למילוי הבשר.
  • 3 להכין קערה עם קמח לבן וקערה עם ביצה טרופה עם מעט רסק עגבניות ומים.
  • 4 לטבול את הכרוביות הממולאות בקמח, אחר כך לטבול בביצה עם הרסק והמים, לטגן בשמן עמוק (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן המוערכת) ולהניח על נייר סופג.
  • 5 הכנת הרוטב: בסיר רחב לטגן את הבצל בשמן. להוסיף את העגבניה, הכרישה, תפוח האדמה, הגזר והסלרי. להוסיף 2-3 כפות רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומים לבישול.
  • 6 להניח את הכרוביות הממולאות בשר ברוטב ולבשל כשעה. אם נשאר בשר למילוי אפשר למלא חציל, תפוח אדמה או להכין קציצות.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגיש לצד קוסקוס ומסייר (סלט ירקות טריפוליטאי חריף).

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במפרום הכרובית לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק (בערך כוס שמן). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 23.5% 26.6% 43.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב