דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרוסות דלעת ערמונים אפויות בתנור
פרוסות דלעת ערמונים אפויות בתנור
פרוסות דלעת ערמונים אפויות בתנור
דלעת אפויה בתנור ללא מילוי

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 642 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • דלעת ערמונים - 5 גדלים ממוצעים - סה"כ (1.25 ק"ג)
    חתוכות לפרוסות בערך בעובי ס"מ
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה לשימון נייר האפייה
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס טרי - לפי הטעם
  • מלח גס - 1/4 כפית שטוחה
    או מלח ים אטלנטי - לפי הטעם
  • תימין מיובש - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 200 מעלות טורבו.
  • 2 בתבנית עם נייר אפייה משומן מניחים את פרוסות הדלעת בשכבה אחת.
  • 3 מושחים כל פרוסה בשמן זית בעזרת מברשת סיליקון.
  • 4 מפזרים את התבלינים על הפרוסות.
  • 5 אופים בתנור כחצי שעה או עד שהפרוסות משחימות.
  • 6 מוציאים לקירור קל ואוכלים בהנאה. ניתן לאכול עם הקליפה או להסיר אותה לפני האכילה.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)47674
חלבונים (גרם)7.05 1.1
פחמימות (גרם)9114
מתוכן סוכרים (גרם)0.01 0
שומנים (גרם)14.7 2.29
מתוכם שומן רווי (גרם)2.29 0.36
נתרן (מ"ג)366.557.13
סיבים תזונתיים (גרם)27.66 4.31
מים (גרם)518.1780.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)131.7620.54
ויטמין B (מ"ג)11.131.74
ויטמין B1 (מ"ג)1.050.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.01
ויטמין B3 (מ"ג)5.520.86
ויטמין B5 (מ"ג)3.150.49
ויטמין B6 (מ"ג)1.210.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)119.4618.62
ויטמין C (מ"ג)67.6810.55
ויטמין E (מ"ג)0.020
ויטמין K (מק"ג)4.70.73
סידן (מ"ג)280.8243.78
ברזל (מ"ג)6.190.97
מגנזיום (מ"ג)269.7942.06
זרחן (מ"ג)282.1943.99
אבץ (מ"ג)1.080.17
אשלגן (מ"ג)2,736426.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.6% 10.4% 5% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.