דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלאפל בהכנה ביתית קלה
פלאפל בהכנה ביתית קלה
פלאפל בהכנה ביתית קלה
כדורי פלאפל ביתיים וטעימים

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (מספר מוערך של כדורי פלאפל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס במים לילה מראש (לפחות 12 שעות, עדיף אפילו יותר - עד יומיים השריה).
  • 2 לטחון את גרגירי החומוס המושרים במטחנת בשר או כל מטחנה אחרת שיש, לאחר מכן להוסיף את כל החומרים הנוספים מלבד התבלינים ולטחון גם לעיסה חלקה ללא גושים.
  • 3 לערבב הכל יחד ולהוסיף את התבלינים (לסיום את הסודה לשתייה).
  • 4 לתת לעיסה מנוחה של 15 דקות ולאחר מכן ליצור כדורי פלאפל.
  • 5 לטגן את כדורי הפלאפל בשמן עמוק (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן).
  • 6 תוספות אפשריות להגשה: צ`יפס, פיתה, חומוס למריחה, טחינה וכל סלט שאוהבים.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפלאפל לאחר הטיגון. יש להשתמש בכחצי ליטר שמן לטיגון עמוק. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית גרגירי החומוס.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)66222
חלבונים (גרם)2.31 7.71
פחמימות (גרם)827
מתוכן סוכרים (גרם)1.65 5.51
שומנים (גרם)2.91 9.71
מתוכם שומן רווי (גרם)0.24 0.79
נתרן (מ"ג)76.6255.67
סיבים תזונתיים (גרם)2.14 7.15
מים (גרם)15.1850.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.7932.66
ויטמין B (מ"ג)0.642.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.210.71
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.64
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.55202.11
ויטמין C (מ"ג)3.5411.8
ויטמין E (מ"ג)0.140.45
ויטמין K (מק"ג)22.675.44
סידן (מ"ג)18.0460.22
ברזל (מ"ג)0.782.6
מגנזיום (מ"ג)14.0546.88
זרחן (מ"ג)43.5145.19
אבץ (מ"ג)0.41.33
אשלגן (מ"ג)123.86413.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.94
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.9
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.8% 18.7% 14.9% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.