דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל שעועית מש
תבשיל שעועית מש
תבשיל קל להכנה עם שעועית מש

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את השעועית במים לפחות ל- 8 שעות (פעם אחת לפחות מחליפים מים). אפשר רק לשטוף ללא השריה - זמן הבישול יתארך מאוד.
  • 2 מסננים את השעועית מהמים.
  • 3 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד הזהבה.
  • 4 מוסיפים את השעועית והתבלינים, ומערבבים.
  • 5 מוסיפים כוס מים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
  • 6 מעבירים ללהבה נמוכה, סוגרים את הסיר ומבשלים עד לריכוך למשך כחצי שעה. מדי פעם בוחשים ומוסיפים מים/תיבול במידת הצורך. התבשיל מוכן כאשר השעועית רכה מאוד ויש מעט נוזלים.
  • 7 הרי לכם תבשיל שעועית מש טעים ובריא - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה לא כולל את זמן ההשריה. במידת הצורך מוסיפים מלח. באותה הדרך ניתן להכין תבשיל עם שעועית לבנה/אדומה/שחורה, רק אותן יש להשרות לפחות ל- 12 שעות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)213154
חלבונים (גרם)9.6 6.94
פחמימות (גרם)2820
מתוכן סוכרים (גרם)3.95 2.86
שומנים (גרם)7.46 5.4
מתוכם שומן רווי (גרם)0.59 0.43
נתרן (מ"ג)28.2720.45
סיבים תזונתיים (גרם)6.58 4.76
מים (גרם)90.865.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.271.64
ויטמין B (מ"ג)2.411.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.18
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.90.65
ויטמין B5 (מ"ג)0.750.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)239.08172.93
ויטמין C (מ"ג)3.452.5
ויטמין E (מ"ג)0.20.14
ויטמין K (מק"ג)3.742.7
סידן (מ"ג)58.7242.47
ברזל (מ"ג)2.641.91
מגנזיום (מ"ג)75.1654.36
זרחן (מ"ג)148.78107.62
אבץ (מ"ג)1.080.78
אשלגן (מ"ג)520.7376.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.7% 14.4% 18.5% 54.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?