דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 295 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב בקערית קטנה את כל מצרכי המשרה.
  • 2 להניח את נתחי פילה הסלמון הטרי והפרוס בתבנית אפייה.
  • 3 למרוח את הסלמון במשרה באמצעות מברשת מכל הכיוונים, ולבסוף למזוג את כל המשרה בתבנית מעל הדגים.
  • 4 להניח את הדגים בצד למשך כחצי שעה לפחות לספיגת הטעמים.
  • 5 לזרות מעל נתחי הסלמון את המלח הגס, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות למשך כ- 15 דקות (תלוי בסוג התנור, להיזהר שלא לייבש).
  • 6 לפני ההגשה מומלץ לקחת מהמשרה בתבנית ולמזוג מעט על הסלמון האפוי.
  • 7 להגיש חם מנת פילה סלמון בתנור שכולם יאהבו - באחריות!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש על מצע של פירה תפוחי אדמה חלבי. ניתן לשלב ביחד עם המנה גם פטריות מוקפצות באותו המשרה. ניתן לשחק עם כמויות המרכיבים וגם להוסיף לפי הטעם.

ציוד נדרש: תבנית אפייה.

זמן ההכנה כולל את זמן השריית הסלמון במרינדה (ניתן גם לקצר תהליכים בעיקרון אך פחות מומלץ לוותר על שלב זה).

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)636216
חלבונים (גרם)58.34 19.79
פחמימות (גרם)103
מתוכן סוכרים (גרם)3.99 1.36
שומנים (גרם)38.8 13.16
מתוכם שומן רווי (גרם)7.53 2.56
כולסטרול (מ"ג)157.5 53.44
נתרן (מ"ג)1,480502.22
סיבים תזונתיים (גרם)0.55 0.19
מים (גרם)167.8356.94
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.040.01
ויטמין B (מ"ג)26.919.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.860.29
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.12
ויטמין B3 (מ"ג)20.176.84
ויטמין B5 (מ"ג)3.731.27
ויטמין B6 (מ"ג)1.70.58
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)85.2428.92
ויטמין B12 (מק"ג)72.37
ויטמין C (מ"ג)11.493.9
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)0.530.18
סידן (מ"ג)55.0318.67
ברזל (מ"ג)1.130.38
מגנזיום (מ"ג)78.0226.47
זרחן (מ"ג)641.26217.56
אבץ (מ"ג)1.370.46
אשלגן (מ"ג)1,003340.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)11.093.76
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.280.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.690.57
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.093.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.121.74

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 36.1% 54.4% 9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.57 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.