דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`יבורקי בשר
צ`יבורקי בשר
מעדן בשרי מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (20-25 יחידות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • ביצה - Large
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    בהדרגה (או מי סודה)
  • וודקה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • חומץ 5% - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • המלית
  • בשר בקר טחון - 750 גרם
    צוואר (אפשר גם כבש או עגל)
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים דק מאוד
  • שום - 6 שיניים
    טחונות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    כמה עלים של פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל אדום חריף - 1/2 שאטה - סה"כ (13 גרם)
    טחון - לפי הטעם
  • מים - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    כמות מוערכת - ראו מידע נוסף
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת המלית:
  • 1 מערבבים את כל מצרכי המלית יחדיו (חוץ מהמים והשמן) ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן לספיגה מוחלטת.
  • 2 מניחים את תערובת הבשר למספר שעות במקרר לספיגת הטעמים.
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים את כל מצרכי הבצק יחדיו כ- 5 דקות עד ליצירת בצק חלק, נעים ולא דביק לעבודה. במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה קמח.
  • 2 נותנים לבצק לנוח במשך כ- 15 דקות ויוצרים כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מכדורי פינג פונג).
  • 3 שוב נותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות נוספות ומתחילים את תהליך הכנת הצ`יבורקי.
  • 4 בעזרת מערוך משטחים את כדורי הבצק לעלה עגול (לא עבה ולא דק במיוחד). שמים כף וחצי ממלית הבשר על החצי הראשון של הבצק, סוגרים את החצי השני ויוצרים צורה של חצי ירח.
  • 5 מהדקים את שולי הבצק היטב בעזרת מזלג או גלגלת משוננת ומטגנים בשמן חם (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן).
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`יבורקי לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות השמן לפי הצורך לטיגון הצ`יבורקי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)236191
חלבונים (גרם)11.86 9.63
פחמימות (גרם)1915
מתוכן סוכרים (גרם)1.39 1.13
שומנים (גרם)12.31 9.99
מתוכם שומן רווי (גרם)1.7 1.38
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)35.78 29.05
נתרן (מ"ג)221.08179.49
סיבים תזונתיים (גרם)0.47 0.38
מים (גרם)72.6558.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)7.746.28
ויטמין B (מ"ג)2.642.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.011.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.057.34
ויטמין B12 (מק"ג)0.830.68
ויטמין C (מ"ג)3.682.99
ויטמין D (מק"ג)0.060.05
ויטמין E (מ"ג)0.160.13
ויטמין K (מק"ג)10.998.92
סידן (מ"ג)15.2612.39
ברזל (מ"ג)1.130.91
מגנזיום (מ"ג)11.799.57
זרחן (מ"ג)86.2770.04
אבץ (מ"ג)2.231.81
אשלגן (מ"ג)177.04143.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 28.3% 27.3% 43.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.