דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתה דרוזית ביתית
פיתה דרוזית ביתית
פיתה דרוזית ביתית
אין על פיתה דרוזית עם לאבנה וזעתר

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל המצרכים יחד וללוש כ- 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ולא דביק (מלבד השמן, אפשר במיקסר ואפשר גם ידנית כמובן). כמות המים תלויה בקמח - יש לעשות שימוש ב- 2-2.5 כוסות מים לפי הצורך ובהדרגה עד ליצירת בצק חלק ולא דביק.
  • 2 לאחר שמתקבל בצק לשמן מעט קערה ולהניח בה את הבצק להתפחה של כחצי שעה.
  • 3 לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל- 12 כדורים, לכסות ולהניח בצד למנוחה של כ- 10 דקות נוספות.
  • 4 לקמח את משטח העבודה, לרדד את כדורי הבצק ולמתוח עם הידיים כל כדור לקבלת בצק דק מאוד. ניתן לעשות שימוש בקערה הפוכה ועליה למתוח את הבצק עד שנהיה דק במיוחד (זה הסוד לפיתה מהמטבח הדרוזי). את השאריות מסביב לחתוך ולעשות בהן שימוש חוזר בכדורי הבצק הנוספים.
  • 5 לאפות את כדורי הבצק המרודדים על גריל חשמלי או לטגן במחבת הפוכה גדולה על הגז. לשים לב כל הזמן לפיתה ולהפוך אותה באמצע האפייה/הטיגון (צריכה להיות מוכנה משני הצדדים).
  • 6 לאחר שהפיתה הדרוזית מוכנה לכסות אותה עם מגבת.
  • 7 הרי לכם פיתה דרוזית ביתית טעימה במיוחד - בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת קאדר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)187185
חלבונים (גרם)5.59 5.53
פחמימות (גרם)4039
מתוכן סוכרים (גרם)1.25 1.24
שומנים (גרם)1.72 1.7
מתוכם שומן רווי (גרם)0.05 0.05
נתרן (מ"ג)551.84545.93
סיבים תזונתיים (גרם)2.42 2.4
מים (גרם)44.9644.48
ויטמין B (מק"ג)0.240.23
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.71.68
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.460.46
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.140.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 3.5% 11.3% 80.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.