דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם כפרי עגול
לחם כפרי עגול
לחם כפרי בסגנון ביתי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 184 גרם למנה\יחידה (2 בינוניים (2 מנות ללחם) + 2 קטנים (כל אחד מנה אחת))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 תחילה מכינים פוליש: מערבבים את כל המצרכים בקערה מעט גבוהה, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים כ- 20 דקות בצד. בזמן הזה השמרים יתחילו לעבוד והפוליש יבעבע ויתפח.
  • 2 הכנת הבצק: בקערת המיקסר שמים את הקמח המלא והקמח הלבן. מוסיפים את הפוליש המוכן לקערה, את הסילאן לתוספת הצבע והטעם ושמן הקנולה. מתחילים בלישה ומוסיפים את המים הפושרים בהדרגה.
  • 3 לשים את הבצק ומוסיפים את המלח. הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק מדי. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 4 לאחר שעת התפחה מורידים את האוויר מהבצק, מעצבים לכיכרות יפים ועגולים ומצפים בקמח מכל הצדדים.
  • 5 שמים נייר אפייה על רשת התנור, מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה. שמים בתחתית התבנית קערה עם מים חמים, מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ואופים כ- 45-60 דקות.
  • 6 מוציאים ומצננים על רשת התנור.
  • 7 הרי לכם לחם כפרי ביתי פשוט נהדר.
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)400217
חלבונים (גרם)11.38 6.18
פחמימות (גרם)8245
מתוכן סוכרים (גרם)5 2.71
שומנים (גרם)6.1 3.31
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.16
נתרן (מ"ג)2,0811,130
סיבים תזונתיים (גרם)6.51 3.54
מים (גרם)59.9532.55
ויטמין B (מק"ג)0.950.52
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)3.131.7
ברזל (מ"ג)0.020.01
מגנזיום (מ"ג)0.650.35
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)4.742.58

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 5.8% 10.7% 77.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.