דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטרמה מצלי כתף בקר

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • צלי הבשר
  • כתף בקר - 900 גרם
    800 גרם עד 1 ק"ג צלי כתף
  • המשרה
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • מלח גס - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • רוטב סויה דל נתרן - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • פפריקה -  כפות שטוחות
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שום - 4 שיניים
    חתוכות
  • עלי דפנה - 3 יחידות
  • הציפוי
  • דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • סילאן - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • זרעי חרדל - 6 גרם
    כף גרגירי חרדל
  • בהרט - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • זרעי כוסברה - כפית שטוחה (3 גרם)
    גרגירי כוסברה טחונים
  • גרגירי פלפל אנגלי שלמים - כפית אחת
  • שבבי צ`ילי יבש חריף - כפית אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את כל מצרכי המשרה ולקרר מעט.
  • 2 להניח את נתח כתף הבקר בתוך המשרה, לכסות ולהכניס למקרר למשך כ- 4 שעות לפחות. בינתיים לערבב את כל מצרכי הציפוי.
  • 3 להוציא את נתח הבשר מהמשרה, לצפות בציפוי ולכסות בנייר כסף (אפשר גם לכסות מלמטה בנייר כסף כדי שלא ינזל).
  • 4 לצלות את נתח הבשר על גבי רשת (כשמתחת לרשת יש מגש עם 2-3 כוסות מים ליצירת אדים) בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות טורבו למשך כחצי שעה.
  • 5 להנמיך ל- 150 מעלות ולהמשיך לצלות בתנור למשך כשעתיים או עד שצלי הכתף נצלה לטעמכם.
  • 6 לקרר את הנתח ולפרוס דק כמו פסטרמה.
  • 7 שיהיה בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי ושבבי הצ`ילי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת קאדר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)222179
חלבונים (גרם)24.33 19.7
פחמימות (גרם)119
מתוכן סוכרים (גרם)5.28 4.27
שומנים (גרם)8.69 7.04
מתוכם שומן רווי (גרם)2.71 2.19
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.250.2
כולסטרול (מ"ג)70.2 56.84
נתרן (מ"ג)949.77769.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.79 0.64
מים (גרם)73.6659.65
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)23.8119.28
ויטמין B (מ"ג)6.675.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.21
ויטמין B3 (מ"ג)4.893.96
ויטמין B5 (מ"ג)0.810.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.5
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.827.14
ויטמין B12 (מק"ג)4.643.76
ויטמין C (מ"ג)1.71.38
ויטמין E (מ"ג)0.440.36
ויטמין K (מק"ג)1.461.18
סידן (מ"ג)18.815.22
ברזל (מ"ג)2.842.3
מגנזיום (מ"ג)28.6323.18
זרחן (מ"ג)217.03175.73
אבץ (מ"ג)4.863.93
אשלגן (מ"ג)373.03302.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 19.5% 54.6% 24.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.