דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חביתה לבוקר או לערב לטבעוניים

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 139 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את הקמחים עם המים היטב עד שאין גושים.
  • 2 מוסיפים אליהם את התבלינים ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את הבצל הקצוץ והקישוא המגורר ומערבבים.
  • 4 מחממים שמן במחבת נון-סטיק או טפלון איכותית. כשהשמן חם שופכים את הבלילה ומטגנים על אש בינונית-נמוכה לכרבע שעה, עד שהצד התחתון משחים ונפרד בקלות.
  • 5 הופכים לצד השני ומטגנים שוב כ- 10 דקות עד שהצד התחתון משחים גם ונפרד בקלות מהמחבת.
  • 6 מעבירים לצלחת הגשה ואוכלים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת נון-סטיק או טפלון איכותית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)173125
חלבונים (גרם)5.76 4.16
פחמימות (גרם)139
מתוכן סוכרים (גרם)3.56 2.57
שומנים (גרם)9.98 7.2
מתוכם שומן רווי (גרם)1.49 1.08
נתרן (מ"ג)445.21321.45
סיבים תזונתיים (גרם)2.02 1.46
מים (גרם)101.4373.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.15.85
ויטמין B (מ"ג)0.870.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.460.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.2230.48
ויטמין C (מ"ג)5.093.68
ויטמין E (מ"ג)0.150.11
ויטמין K (מק"ג)6.44.62
סידן (מ"ג)34.3824.82
ברזל (מ"ג)10.73
מגנזיום (מ"ג)28.8620.83
זרחן (מ"ג)53.8338.87
אבץ (מ"ג)0.470.34
אשלגן (מ"ג)227.75164.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 32.8% 18.9% 41.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.61 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.