מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
בוריק בלוז מהמטבח הטריפוליטאי
- 1 הכנת הסירופ: מחממים בסיר את הסוכר והמים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהסירופ מסמיך. לסיום מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים. משאירים את הסירופ חם על אש נמוכה.
- 2 הכנת המילוי: מערבבים את תערובת האגוזים (סה"כ כוס ורבע תערובת אגוזים גרוסים גס) עם הדבש והתבלינים.
- 3 כל עלה של סיגר חותכים לחצי.
- 4 מניחים כף גדושה מהמילוי על קצה חצי עלה הסיגר וסוגרים למשולש.
- 5 מדביקים מעט את הבוריק עם ביצה טרופה.
- 6 מעבירים לטיגון בשמן עמוק כדקה מכל צד.
- 7 מניחים על נייר סופג. לאחר הטיגון מעבירים לטבילה בסירופ הסוכר כשהסיר על האש - טובלים כל משולש כדקה בסירופ הרותח.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבוריק בלוז לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (בערך כוס שמן לטיגון). הערך התזונתי לא כולל את מי הורדים. ניתן להקפיא ולחמם בתנור.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.7% |
31.2% |
7.4% |
59.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב