דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת שוקולד וניל עם תותים
רולדת שוקולד וניל עם תותים
רולדת שוקולד וניל עם תותים
רולדה טעימה ביותר וקלה להכנה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מפרידים את הביצים.
  • 2 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומוסיפים את המלח.
  • 3 בערבול איטי מוסיפים את הקמח המנופה, החלמונים, אבקת האפייה, סוכר הוניל ותמצית הוניל.
  • 4 את השמן מוסיפים בצורת עטיפה ללא ערבול. במידה ורוצים רולדה בטעם שוקולד מוסיפים לבלילה כף קקאו מנופה ורק חצי כוס קמח מנופה, בניגוד לרולדת וניל בה מוותרים על הקקאו ומשתמשים ב- 3/4 כוס קמח מנופה.
  • 5 על תבנית תנור גדולה שמים נייר אפייה, משמנים מעט עם ספריי שמן
  • ושופכים את התערובת באופן שווה (מזיזים את התבנית מצד לצד או נעזרים בלקקן).
  • 6 אופים בחום של 180 מעלות למשך כרבע שעה (אפילו פחות - תלוי בתנור) עד שהרולדה מזהיבה.
  • 7 כשמוציאים את הרולדה מהתנור מגלגלים את נייר האפייה עם הרולדה ומניחים בצד להתקררות.
  • 8 לפני המילוי פותחים את הבצק המגולגל ומנתקים את נייר האפייה מהרולדה. מורחים מהקצפת שהכנו (מקציפים את השמנת עם האינסטנט והחלב לקצף יציב) בנדיבות ושוב מגלגלים לרולדה (ניתן לשמור מהקצפת ולקשט גם מחוץ לרולדה בזילוף או מריחה).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט גם בדובדבנים, סירופ שוקולד ומה שאוהבים.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)335234
חלבונים (גרם)6.58 4.6
פחמימות (גרם)4330
מתוכן סוכרים (גרם)22 15.39
שומנים (גרם)15.22 10.64
מתוכם שומן רווי (גרם)1.43 1
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)157.37 110.05
נתרן (מ"ג)296.96207.66
סיבים תזונתיים (גרם)2.33 1.63
מים (גרם)46.7332.68
ויטמין A (מק"ג)54.6338.2
ויטמין B (מ"ג)0.960.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.550.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.6615.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.21
ויטמין C (מ"ג)13.239.25
ויטמין D (מק"ג)0.70.49
ויטמין E (מ"ג)0.420.3
ויטמין K (מק"ג)0.620.43
סידן (מ"ג)7653.14
ברזל (מ"ג)0.810.57
מגנזיום (מ"ג)11.458.01
זרחן (מ"ג)79.1855.37
אבץ (מ"ג)0.530.37
אשלגן (מ"ג)96.0467.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.690.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.550.39
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.290.91
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.210.85

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 22.8% 9.8% 63.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.