דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל כרובית וחומוס
תבשיל כרובית וחומוס
תבשיל צמחוני נהדר עם כרובית וחומוס

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 364 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפרק את הכרובית לפרחים, להשרות במים עם מלח, לסנן ולשטוף.
  • 2 להכניס את פרחי הכרובית לסיר ולהרתיח עם מלח. לאחר הרתיחה לסנן את הכרובית ולזרוק את המים (ככה אני מנקה בכל אופן את הכרובית פעמיים מחשש לחרקים וכדומה).
  • 3 בסיר לטגן את הבצל בשמן עד הזהבה, להוסיף את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות והמים.
  • 4 להוסיף את השום והתבלינים, לערבב ולכסות לדקה. להוסיף את גרגירי החומוס, פרחי הכרובית והפטרוזיליה, ולבשל עד ריכוך (בערך 20-30 דקות).
  • 5 לטרוף עם חלה טרייה/לחם טרי.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי המלח לבישול הכרובית. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הבישול יחסית קצר כי הכרובית עוברת חצי בישול בזמן שמרתיחים אותה עם המלח בזמן הניקיון - מי שלא מנקה צריך לבשל יותר זמן. כנ"ל לגבי גרגירי החומוס - אם הם לא מקופסת שימורים צריך להשרות לילה קודם ולבשל הרבה זמן עד ריכוך.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19854
חלבונים (גרם)6.93 1.91
פחמימות (גרם)298
מתוכן סוכרים (גרם)9.75 2.68
שומנים (גרם)7.67 2.11
מתוכם שומן רווי (גרם)0.57 0.16
נתרן (מ"ג)752.55206.84
סיבים תזונתיים (גרם)6.18 1.7
מים (גרם)285.9178.58
ליקופן (מ"ג)2.180.6
ויטמין A (מק"ג)84.8823.33
ויטמין B (מ"ג)3.030.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.330.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.890.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)89.9124.71
ויטמין C (מ"ג)94.5325.98
ויטמין E (מ"ג)0.890.24
ויטמין K (מק"ג)177.0848.67
סידן (מ"ג)66.5818.3
ברזל (מ"ג)2.120.58
מגנזיום (מ"ג)33.119.1
זרחן (מ"ג)97.4126.77
אבץ (מ"ג)0.650.18
אשלגן (מ"ג)533.97146.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.470.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.4% 15.4% 13.9% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה