דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חביתה טבעונית קלה להכנה וטעימה

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה

  • קמח עדשים אדומות - 3 כפות שטוחות - סה"כ (36 גרם)
  • מים - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - שן
    קצוצה
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • פטריות - 5 גדלים ממוצעים - סה"כ (125 גרם)
    פטריות שמפיניון לבנות קצוצות
  • קישוא - יחידה קטנה (108 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח סלרי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • פטרוזיליה מיובשת - כפית שטוחה (1 גרם)
    פטרוזיליה טחונה יבשה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה 3 כפות קמח עדשים אדומות עם 6 כפות מים, מערבבים היטב עד שאין גושים והבלילה יוצאת נוזלית.
  • 2 מוסיפים את כל המרכיבים למעט השמן, ומערבבים.
  • 3 במחבת נון-סטיק טובה מחממים את שמן הזית. כשהוא חם שופכים אליו את הבלילה ומשטחים במחבת.
  • 4 מטגנים כך על אש בינונית וממתינים.
  • 5 כשהצד התחתון של החביתה מתייצב, הופכים את החביתה לצד השני בעזרת תרבד. אפשר לחתוך ל- 3 חלקים ולהפוך כל חלק בנפרד.
  • 6 כשהצד שני מתייצב גם, מוציאים לכלי הגשה ואוכלים חם.
  • 7 ניתן להוסיף לפני הטיגון ירקות נוספים כמו פלפל קצוץ, גזר מגורר וכדומה (לפי הטעם).
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20785
חלבונים (גרם)8.13 3.34
פחמימות (גרם)198
מתוכן סוכרים (גרם)5.65 2.32
שומנים (גרם)10.01 4.11
מתוכם שומן רווי (גרם)1.49 0.61
נתרן (מ"ג)445.89183.12
סיבים תזונתיים (גרם)3.3 1.35
מים (גרם)194.5479.89
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.523.5
ויטמין B (מ"ג)5.352.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.231.33
ויטמין B5 (מ"ג)1.520.62
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.4613.33
ויטמין C (מ"ג)10.474.3
ויטמין D (מק"ג)0.330.13
ויטמין E (מ"ג)0.130.05
ויטמין K (מק"ג)9.473.89
סידן (מ"ג)48.0219.72
ברזל (מ"ג)2.060.84
מגנזיום (מ"ג)30.2512.42
זרחן (מ"ג)104.8543.06
אבץ (מ"ג)0.960.39
אשלגן (מ"ג)466.23191.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 25% 20.3% 46.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה