דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב של אורז עם אטריות דקות מטוגנות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את השמן בסיר, להוסיף את האטריות הדקיקות ולטגן אותן עד להשחמה. להוסיף לאטריות את האורז ולערבב היטב.
  • 2 לאחר כדקה להוסיף את המים הרותחים, המלח, הפלפל השחור ואבקת מרק העוף (לא חובה), לערבב היטב עד לרתיחה, להוריד לאש קטנה, לכסות את הסיר, לבשל כ- 20 דקות, לבדוק שלא נשארו נוזלים ולכבות את האש.
  • 3 לערבב את האורז, לכסות את הסיר במגבת ומעל לשים את המכסה של הסיר. להמתין כ- 20 דקות לפני ההגשה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)252167
חלבונים (גרם)3.97 2.64
פחמימות (גרם)3825
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)9.41 6.24
מתוכם שומן רווי (גרם)0.6 0.4
נתרן (מ"ג)895.52594.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.34 0.22
מים (גרם)89.9459.66
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.040.02
ויטמין B (מק"ג)4.63.05
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.030.02
ויטמין C (מ"ג)0.050.03
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.410.27
סידן (מ"ג)4.332.87
ברזל (מ"ג)0.080.05
מגנזיום (מ"ג)1.410.93
זרחן (מ"ג)0.430.29
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)3.332.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 18.2% 7.7% 73.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.