דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת תפוחי אדמה עם אפונה וגזר
פשטידת תפוחי אדמה עם אפונה וגזר
פשטידת תפוחי אדמה עם אפונה וגזר
פשטידה מרוקאית לארוחת הערב

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, מצננים היטב, מקלפים ומרסקים למחית חלקה (תפוח אדמה אחד מרסקים גס).
  • 2 מוסיפים ביצה ביצה ומערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים (חוץ מהשמן) ושוב מערבבים.
  • 3 בסיר יציקה קטן (כ- 3.5 ליטר עם ציפוי טפלון/קרמי) מחממים את השמן ושופכים את התערובת. על אש בינונית מטגנים כ- 10 דקות.
  • 4 מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה.
  • 5 מצננים מעט, הופכים על צלחת ונהנים.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)152112
חלבונים (גרם)5.91 4.36
פחמימות (גרם)1713
מתוכן סוכרים (גרם)0.74 0.54
שומנים (גרם)6.77 5
מתוכם שומן רווי (גרם)1.17 0.86
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)105.4 77.83
נתרן (מ"ג)316.08233.41
סיבים תזונתיים (גרם)2.39 1.77
מים (גרם)78.8958.26
ויטמין A (מק"ג)58.5343.22
ויטמין B (מ"ג)2.31.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.11
ויטמין B3 (מ"ג)10.74
ויטמין B5 (מ"ג)0.810.59
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.5118.1
ויטמין B12 (מק"ג)0.250.19
ויטמין C (מ"ג)9.456.98
ויטמין D (מק"ג)0.580.43
ויטמין E (מ"ג)0.330.25
ויטמין K (מק"ג)53.0139.14
סידן (מ"ג)26.4619.54
ברזל (מ"ג)10.74
מגנזיום (מ"ג)19.5114.41
זרחן (מ"ג)86.7564.06
אבץ (מ"ג)0.60.44
אשלגן (מ"ג)292.77216.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.580.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.050.78
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.980.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 21.1% 18.4% 53%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.