דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בצק ממולא בירקות מוקפצים
בצק ממולא בירקות מוקפצים
בצק ממולא בירקות מוקפצים
נהדר לארוחת הערב

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת הבצק: לנפות את הקמח לקערת המיקסר, להוסיף את השמרים ולערבב היטב עם כף. להוסיף את הסוכר ולערבב שוב עם הכף.
  • 2 להוסיף את שאר המצרכים מלבד המלח ולערבל במיקסר עם וו לישה למשך 4 דקות. לאחר 4 דקות להוריד את הבצק מהוו לתוך הקערה, להוסיף מלח ולהמשיך בלישה 2 דקות נוספות.
  • 3 בסיום הלישה לשמן עם היד את הבצק מכל הכיוונים וליצור ממנו עיגול גדול. להשאיר בקערה, לעטוף את הקערה בניילון נצמד, מעל לשים מגבת ולהתפיח למשך שעה.
  • 4 הכנת המילוי: את המילוי מכינים בזמן שהבצק תופח על מנת שיספיק להתקרר ויהיה נוח לעבוד איתו. לטגן את הבצל בשמן עד שנהיה רך, להוסיף את הגמבות לריכוך קל, לאחר מכן את הפטריות ולבסוף את הפטרוזיליה והתבלינים.
  • 5 לאחר שעה להוציא את האוויר מהבצק וללוש אותו עם הידיים.
  • 6 לחלק את הבצק לכדורים (לפי כמות הלחמניות שאתם מעוניינים - יוצאות בערך 30 לחמניות קטנות-בינוניות).
  • 7 לפתוח כל כדור עם ידיים שומניות לצורת עיגול, למלא במילוי ולסגור פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל (כמו מעטפה) או שאפשר למלא כמו קובה (לפתוח לעיגול, למלא ולסגור לכדור).
  • 8 להניח על מגש עם נייר אפייה, לרסס על הלחמניות תרסיס שמן ולפזר שומשום (ניתן גם למרוח ביצה ואז שומשום - אני פחות אוהבת את הטעם של הביצה).
  • 9 להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות ולאפות במשך 20-25 דקות. אני הכנתי על אבן שמוט (ההמצאה הגאונית) - מה שלקח לי חצי מזמן האפייה - רק 15 דקות. במידה ומכינים על אבן שמוט יש לחמם את התנור שעה מראש על החום המירבי של התנור ורק אז מכניסים את המאפה. לאחר שעה מנמיכים לטמפרטורה הרצויה.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)185192
חלבונים (גרם)4.07 4.22
פחמימות (גרם)2829
מתוכן סוכרים (גרם)1.99 2.06
שומנים (גרם)6.27 6.52
מתוכם שומן רווי (גרם)0.41 0.43
נתרן (מ"ג)449.85467.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.58 0.6
מים (גרם)50.3352.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)15.7216.33
ויטמין B (מ"ג)0.730.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.440.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.856.07
ויטמין C (מ"ג)20.7821.58
ויטמין D (מק"ג)0.040.04
ויטמין E (מ"ג)0.170.17
ויטמין K (מק"ג)6.176.4
סידן (מ"ג)13.714.22
ברזל (מ"ג)0.310.32
מגנזיום (מ"ג)4.294.46
זרחן (מ"ג)13.3813.9
אבץ (מ"ג)0.120.12
אשלגן (מ"ג)72.9975.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 16% 10.4% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.