דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת תפוזים ביתית
עוגת תפוזים בסגנון ביתי טעים במיוחד
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 להקציף את החלבונים (הלבנים) עם הסוכר (להתחיל עם החלבונים במשך דקה ולהוסיף את הסוכר לאט לאט עד לקצף יציב אך לא שבור).
  • 3 בקערה שנייה לערבב החלמונים (הצהובים) עם הסוכר, סוכר הוניל, השמן וגרידת התפוז, ולערבב היטב (לא צריך מיקסר - אפשר עם מטרפה ידנית). להוסיף את הקמח התופח, להמשיך לערבב, להוסיף את מיץ התפוזים ולערבב היטב עד לאיחוד.
  • 4 להוסיף את החלבונים המוקצפים בתנועת עטיפה לאט לאט עד לאיחוד.
  • 5 להכניס את העוגה לתנור בסיר פלא ולאפות במשך כ- 45 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה - הקיסם אמור לצאת מעט מעט לח).
  • 6 כשהעוגה מוכנה להוציא מהתנור, להפוך ישר על צלחת או תבנית ולהניח למשך שעה צד (לא לגעת בעוגה). לאחר כשעה להפריד את הדפנות בזהירות עם סכין. העוגה יוצאת נפלאה ולא יבשה. לפזר מעל את אבקת הסוכר לפי הטעם.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר פלא (לא משומן).

אם אופים בסיר רגיל/תבנית רגילה אז גובה העוגה יהיה שונה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 24.1% 9.5% 66.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב