דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט שוקולד פקאן
טארט שוקולד עם פקאנים, צילום: דביר גיחז
  • הכנת הבצק הפריך (רינג בקוטר 22 ס"מ):
  • 1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה, הקמח, הסוכר, אבקת השקדים, תמצית הוניל והמלח עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 מוסיפים את החלמון והחלב עד שנוצרים גושי בצק.
  • 3 מאחדים את גושי הבצק, מרדדים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים עד שהבצק קר (כשעה לערך).
  • 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2.5-3 מ"מ ומרפדים את תבנית הטארט. דוקרים את בסיס הקלתית עם מזלג ומעבירים לחצי שעה-שעה למקפיא.
  • 5 בינתיים מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
  • 6 מכסים את הקלתית בניילון נצמד (עמיד בחום) או בנייר אפייה, ומפזרים עליו קטניות יבשות או משקולת מיוחדת לאפייה (זאת על מנת להבטיח שהטארט יישאר בצורתו בזמן האפייה).
  • 7 אופים את הקלתית במשך 15 דקות ולאחר מכן מסירים את הניילון הנצמד/נייר האפייה והקטניות, וממשיכים באפייה עוד כ- 12 דקות עד שהבצק מזהיב אך עדין בהיר.
  • 8 מצננים לחלוטין.
  • הכנת מלית השוקולד-פקאן:
  • 1 טורפים את הביצים עם סירופ המייפל, הדבש, תמצית הוניל והסוכר.
  • 2 ממיסים את השוקולד עם החמאה ומוסיפים אל תערובת הביצים.
  • 3 מפזרים פקאן קצוץ גס על הקלתית ומכסים בתערובת השוקולד.
  • 4 מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגל על תערובת השוקולד.
  • 5.מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ואופים כ- 10 דקות עד להתייצבות המלית.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אתגר למתקדמים: מוסיפים כפית תמצית קפה לתערובת השוקולד.

ציוד נדרש: רינג בקוטר 22 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 41.5% 8.5% 46.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.75 (0.8 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב