דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות דרוזיות
פיתות דרוזיות
פיתות דרוזיות
פיתות דרוזיות עם לאבנה וזעתר

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר (אפשרי גם ביד כמובן) לשים את הקמח, הסוכר, המים והשמרים עד שמתקבל בצק.
  • 2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10-15 דקות. שימו לב: לישה טובה תיתן לנו בצק אלסטי, נמתח ובלי קרעים.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים ונותנים לו חצי שעה מנוחה. חשוב לכסות אותו היטב שלא ייווצר קרום מעל הבצק.
  • 4 לאחר שהבצק נח אנחנו מתחילים להכין את כלי החימום: סאג` (מבעירים אותו) או מחבת/ווק הפוך (מניחים על הגז ומדליקים אותו). אני השתמשתי במחבת הפוכה בקוטר 32 ס"מ.
  • 5 עכשיו חוזרים לבצק: על כל עיגול של בצק למרוח חצי כף שמן, משמנים גם את השיש, מרדדים מעט את הבצק ומתחילים למתוח עם היד עד שנוצר בצק שקוף ודק מאוד.
  • 6 מניחים על כלי החימום שבחרנו ומחממים כ-2 דקות מהצד הראשון וכדקה מהצד השני.
  • 7 בהצלחה ובאהבה חיוך

ציוד נדרש: סאג` או מחבת/ווק הפוך.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)192233
חלבונים (גרם)4.97 6.04
פחמימות (גרם)3239
מתוכן סוכרים (גרם)0.42 0.51
שומנים (גרם)5.05 6.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.36
נתרן (מ"ג)299.12363.3
מים (גרם)29.9736.4
ויטמין B (מק"ג)0.080.1
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.081.32
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.310.37
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.070.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 12% 11.8% 76.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.