דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות שעועית מטוגנות וקלות להכנה

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את השעועית הלבנה ב- 5 כוסות מים למשך לילה. לשטוף את השעועית, לבשל אותה ב- 3 כוסות מים למשך כ- 40 דקות או עד שתתרכך ולסנן.
  • 2 לטחון את השעועית המבושלת עם הבצל, השום והפטרוזיליה למרקם עדין.
  • 3 להוסיף את כל המצרכים הנוספים, לערבב היטב ולהניח בצד כ- 10 דקות לספיגת הטעמים. אם והיה שהעיסה רכה מדי אפשר להוסיף פירורי לחם.
  • 4 להכין מהתערובת כדורים בגודל הרצוי, לשטח כל כדור ללביבה, לטגן בשמן חם (ראו מידע נוסף) ולהניח על נייר סופג. להעביר את לביבות השעועית לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות השעועית לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)104191
חלבונים (גרם)4.43 8.14
פחמימות (גרם)1223
מתוכן סוכרים (גרם)1.38 2.54
שומנים (גרם)4.43 8.12
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.84
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.86 30.96
נתרן (מ"ג)143.83264.07
סיבים תזונתיים (גרם)2.68 4.91
מים (גרם)31.5157.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)39.2972.13
ויטמין B (מ"ג)0.751.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.4
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)65.63120.49
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.07
ויטמין C (מ"ג)11.8421.74
ויטמין D (מק"ג)0.090.17
ויטמין E (מ"ג)0.140.26
ויטמין K (מק"ג)125.56230.53
סידן (מ"ג)52.0495.55
ברזל (מ"ג)2.023.71
מגנזיום (מ"ג)31.457.64
זרחן (מ"ג)62.01113.85
אבץ (מ"ג)0.671.24
אשלגן (מ"ג)319.9587.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.2% 18.5% 18.5% 51.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.