דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת פסטה, פטריות וגבינות
פשטידת פסטה, פטריות וגבינות
ארוחת ערב טעימה שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 326 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא מתרככת, לסנן ולשטוף.
  • 2 בסיר או במחבת גדולה לחמם את שמן הזית ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את הפטריות ולטגן יחד כמה דקות. להוסיף את הקמח ולערבב היטב.
  • 3 להוסיף את החלב, השמנת לבישול והשמנת החמוצה, ולבשל תוך ערבוב מתמיד על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. להסיר מהאש, להוסיף את הגבינות השונות, לתבל ולהוסיף את הפסטה המוכנה.
  • 4 להעביר לתבנית אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית חד פעמית או תבנית רגילה בגודל דומה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)541166
חלבונים (גרם)24.64 7.55
פחמימות (גרם)5617
מתוכן סוכרים (גרם)2.04 0.62
שומנים (גרם)24.24 7.43
מתוכם שומן רווי (גרם)11.9 3.65
כולסטרול (מ"ג)52.92 16.21
נתרן (מ"ג)1,419434.68
סיבים תזונתיים (גרם)3.3 1.01
מים (גרם)66.5620.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)47.0814.42
ויטמין B (מ"ג)3.641.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.040.62
ויטמין B5 (מ"ג)1.210.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.275.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.03
ויטמין C (מ"ג)3.030.93
ויטמין D (מק"ג)0.220.07
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)0.450.14
סידן (מ"ג)462.68141.75
ברזל (מ"ג)0.950.29
מגנזיום (מ"ג)20.626.32
זרחן (מ"ג)108.6233.28
אבץ (מ"ג)0.760.23
אשלגן (מ"ג)208.6863.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.370.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.210.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 22.5% 22.9% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.