דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גם תפוצ`יפס אפשר להכין לבד בבית

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 308 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (676 גרם)
    אני השתמשתי בדזירה אדום
  • חומץ 5% - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    שומר על הפריכות והקראנץ`
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם (לצבע)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
  • פלפל שחור - קורט
    גרוס - לא חובה (לפי הטעם)
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את תפוחי האדמה (להשאיר את הקליפה).
  • 2 לקלוף את תפוחי האדמה עם קולפן, מנדולינה דק דק דק.
  • 3 להשרות את תפוחי האדמה בחומץ ולהוסיף מעט פפריקה אדומה לצבע. מטרת החומץ היא לשמור על הפריכות והקראנצ`יות של תפוחי האדמה.
  • 4 לאחר 20-30 דקות להעביר לנייר סופג (אחד אחד) ולספוג היטב נוזלים.
  • 5 לחמם שמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן) וכאשר השמן חם לטגן את תפוחי האדמה משני הצדדים (לשים לב שלא יישרפו). אני מחממת שמן במחבת, שמה כל פעם כמה יחידות (לא אחד על השני) והופכת לצד השני. ניתן להכין גם בתנור ואחרי שזה מוכן לשים על רשת כדי שיתקשה (בחום של 200 מעלות לכרבע שעה או עד להשחמה - תפוצ`יפס לכל דבר).
  • 6 להעביר לנייר סופג ולתבל עם מעט פלפל שחור ומלח גס.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בתפוצ`יפס לאחר הטיגון. יש לטגן בכוס שמן לערך.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)496161
חלבונים (גרם)3.95 1.28
פחמימות (גרם)3612
מתוכן סוכרים (גרם)2.7 0.88
שומנים (גרם)37.16 12.08
מתוכם שומן רווי (גרם)2.48 0.81
נתרן (מ"ג)476.93155.02
סיבים תזונתיים (גרם)5.83 1.89
מים (גרם)183.9459.79
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)26.48.58
ויטמין B (מ"ג)4.011.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.560.83
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.50.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)41.6413.53
ויטמין C (מ"ג)45.1414.67
ויטמין E (מ"ג)0.320.1
ויטמין K (מק"ג)4.681.52
סידן (מ"ג)22.787.4
ברזל (מ"ג)1.460.47
מגנזיום (מ"ג)49.4916.09
זרחן (מ"ג)143.4546.62
אבץ (מ"ג)0.70.23
אשלגן (מ"ג)942.65306.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 44.8% 4.8% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.93 (1.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.