דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש נהדר לצליאקים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 243 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים את כל מצרכי הבצק תוך הוספת מים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ולא דביק.
  • 2 מרדדים בין שני ניירות אפייה עד לקבלת עלה הגדול בכ- 3 ס"מ מקוטר תבנית פאי 26.
  • 3 משמנים את התבנית, מסירים נייר אפייה אחד, הופכים ומהדקים בעדינות את הבצק בתבנית.
  • 4 מעבירים מערוך על השוליים כך שהבצק המיותר ייחתך, ומסירים בעדינות את נייר האפייה.
  • 5 אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 5 דקות.
  • הכנת המילוי:
  • 1 שוטפים ופורסים את הכרישות לפרוסות דקות (ללא העלים).
  • 2 קולפים, חוצים לאורך ופורסים לפרוסות דקות את הבצלים (במידה והבצלים גדולים חוצים כל חצי לאורכו).
  • 3 מאדים בסיר רחב או ווק את הכרישות והבצלים הפרוסים עם השמן תוך בחישה מפעם לפעם, עד להתאדות כל הנוזלים וריכוך הבצלים.
  • 4 מסירים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים את השקדים הטחונים.
  • 5 מוסיפים תוך בחישה את הביצים אחת אחרי השנייה.
  • 6 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ויוצקים מעל הבצק שבתבנית.
  • 7 מיישרים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להשחמה. רצוי לתת לקיש לנוח כמה דקות לפני הפריסה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי 26.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)324133
חלבונים (גרם)7.82 3.22
פחמימות (גרם)4016
מתוכן סוכרים (גרם)6.12 2.52
שומנים (גרם)15.59 6.41
מתוכם שומן רווי (גרם)3.74 1.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)88.19 36.29
נתרן (מ"ג)484.82199.51
סיבים תזונתיים (גרם)3.32 1.37
מים (גרם)169.9669.94
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)61.3525.25
ויטמין B (מ"ג)1.260.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.470.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.8816.82
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.07
ויטמין C (מ"ג)7.973.28
ויטמין D (מק"ג)0.420.17
ויטמין E (מ"ג)0.580.24
ויטמין K (מק"ג)18.417.57
סידן (מ"ג)54.2922.34
ברזל (מ"ג)1.380.57
מגנזיום (מ"ג)23.049.48
זרחן (מ"ג)86.1935.47
אבץ (מ"ג)0.510.21
אשלגן (מ"ג)250.11102.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.540.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.420.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.770.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.720.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 23.5% 11.8% 59.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה