דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מהנ צמחונית פשוט טעימה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • עלי הסלק
  • עלי סלק - 15-20 עלים
  • המילוי
  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    קלוף, שטוף ומגורר
  • אורז מיקס קלאסי - כוס (146 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    טחון - לפי הטעם
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • הרוטב
  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    בשלה, קלופה וקצוצה
  • חומץ בלסמי - כף (10 מ"ל)
    לפי הטעם
  • אבקת מרק בצל - כפית שטוחה (7 גרם)
    או אבקת מרק עוף - לפי הטעם
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • החלק הלבן של עלי הסלק - 15-20 יחידות
    נקיים וקצוצים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את עלי הסלק, חותכים את החלק הלבן וקוצצים.
  • 2 הכנת המילוי: מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים כ- 2-3 דקות.
  • 3 מוסיפים את האורז, התבלינים והמים, ומביאים לרתיחה.
  • 4 סוגרים את המכסה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהאורז מוכן וכל הנוזלים נספגו. טועמים, מתקנים תיבול ומקררים מעט.
  • 5 חולטים את עלי הסלק כ- 5 דקות במים רותחים. מניחים עלה על משטח עבודה, באמצע משטחים ככף מהמילוי, מקפלים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.
  • 6 ממשיכים כך עם כל העלים ומניחים אותם על החלק הפתוח.
  • 7 מכינים את הרוטב: בסיר רחב מספיק כדי להכיל את כל הממולאים מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה, מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ של עלי הסלק והעגבניה, ומטגנים כמה דקות. מתבלים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  • 8 מניחים בעדינות את עלי הסלק הממולאים כשצידן הפתוח מונח בתחתית הסיר. סוגרים את המכסה ומבשלים כ- 15 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הסלק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש לבחור עלי סלק גדולים ובינוניים. המילוי ניתן לגיוון לפי הרצון. במתכון הזה מילאתי עם מיקס אורז - אפשר באותה הצורה למלא עם קינואה, בשר, אורז רגיל או אורז מלא. בהחלט ניתן להוסיף ירקות למילוי לפי הרצון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18562
חלבונים (גרם)1.76 0.59
פחמימות (גרם)155
מתוכן סוכרים (גרם)3.14 1.05
שומנים (גרם)13.43 4.49
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 0.29
נתרן (מ"ג)785.91262.67
סיבים תזונתיים (גרם)1.78 0.6
מים (גרם)244.7181.79
ליקופן (מ"ג)1.050.35
ויטמין A (מק"ג)205.9468.83
ויטמין B (מ"ג)0.670.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.380.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.483.84
ויטמין C (מ"ג)103.34
ויטמין E (מ"ג)0.440.15
ויטמין K (מק"ג)4.431.48
סידן (מ"ג)22.697.58
ברזל (מ"ג)0.420.14
מגנזיום (מ"ג)10.33.44
זרחן (מ"ג)25.98.65
אבץ (מ"ג)0.170.06
אשלגן (מ"ג)174.6658.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 42.4% 5.6% 46.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.82 (0.91 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה