דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריזוטו תרד ובזיליקום
ריזוטו תרד ובזיליקום
ריזוטו תרד ובזיליקום
ריזוטו בשילוב נפלא של טעמים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 179 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח כ- 2-3 כוסות מים בסיר ולחלוט את התרד במשך כ- 3 דקות. להוציא את התרד החלוט, להעביר למסננת ולשטוף במים קרים. את המים של החליטה לא לזרוק אלא להשאיר על אש נמוכה (משמשים לבישול הריזוטו). לטחון את התרד החלוט בבלנדר (ידני) ולקראת סוף הטחינה להוסיף את עלי הבזיליקום.
  • 2 בסיר כבד עם תחתית עבה להמיס את החמאה ולהוסיף את הבצל הקצוץ. לערבב עד שהבצל מגיע לשקיפות. להוסיף את האורז ולהמשיך לערבב כדקה. להוסיף כל פעם עם מצקת מעט נוזלים ממי הבישול של התרד, ולהמשיך לבחוש כל הזמן.
  • 3 לאחר כ- 15-20 דקות להוסיף את התרד הטחון, לערבב, להוסיף את החלב והשמנת, ולהמשיך לערבב תוך כדי בישול כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 בסיום הבישול לטעום את הריזוטו ולבדוק אם הוא מוכן, לשלב את התבלינים, לערבב ולהסיר מהאש. להוסיף את גבינת הפרמזן המגורדת ולערבב. לחלק את הריזוטו למנות ולקשט בפרוסות גבינת עיזים (או בעוד פרמזן).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה וטיגון.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)235131
חלבונים (גרם)9.14 5.12
פחמימות (גרם)1810
מתוכן סוכרים (גרם)1.71 0.96
שומנים (גרם)14.37 8.05
מתוכם שומן רווי (גרם)8.51 4.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.20.11
כולסטרול (מ"ג)43.43 24.33
נתרן (מ"ג)587.83329.31
סיבים תזונתיים (גרם)1.92 1.07
מים (גרם)62.1434.81
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)197.85110.84
ויטמין B (מ"ג)0.670.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.240.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)59.9833.6
ויטמין C (מ"ג)5.423.04
ויטמין E (מ"ג)0.790.44
ויטמין K (מק"ג)2,2591,266
סידן (מ"ג)140.0478.45
ברזל (מ"ג)1.480.83
מגנזיום (מ"ג)37.0920.78
זרחן (מ"ג)32.9718.47
אבץ (מ"ג)0.360.2
אשלגן (מ"ג)230.64129.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 32.9% 20.9% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה