דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה אפויה קלאסית, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים בצק פריך: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה את מצרכי הבצק (חוץ מהחלמון) עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 מוסיפים את חלמון הביצה ומעבדים עד לקבלת גושים גדולים.
  • 3 מאחדים בידיים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
  • 4 מרדדים בתחתית התבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.
  • 5 מצננים את הבצק.
  • 6 מכינים את המלית: מסננים את הגבינה והשמנת - שמים חיתול בד נקי בתוך מסננת ויוצקים אליו את הגבינות. מומלץ להשאיר כך לפחות 4 שעות.
  • 7 מוציאים את כל המצרכים לטמפרטורת החדר כשעה לפני הכנת העוגה.
  • 8 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות (מצב סטטי - לא טורבו).
  • 9 שמים בתחתית התנור תבנית עם מים על מנת ליצור לחות בזמן האפייה.
  • 10 מפרידים את הביצים.
  • 11 מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר (150 גרם) עד לקבלת קצף יציב הדומה במרקמו לקצף גילוח. יש להיזהר מהקצפת יתר כיוון שאז הקצף הופך לסבוני ונשארים גושים של מרנג בעוגה.
  • 12 מערבבים את יתרת החומרים לתערובת הומוגנית וחלקה ללא גושים.
  • 13 מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה ולאחר מכן עוד 1/3 ולבסוף את ה- 1/3 הנותר.
  • 14 משמנים את דפנות התבנית בחמאה רכה.
  • 15 יוצקים את בלילת הגבינה על הבצק האפוי ומכניסים לתנור ל- 10 דקות.
  • 16 מוציאים את העוגה ומורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות.
  • 17 מעבירים סכין רטובה בין העוגה לדפנות התבנית - פעולה זו תגרום לגזים לצאת מהשוליים ותמנע היווצרות סדקים בעוגה.
  • 18 אופים כ- 80 דקות נוספות. האפייה בחום נמוך לאורך זמן מניבה תוצאה של עוגה לבנה.
  • 19 מצננים בתנור כבוי וסגור כשעתיים, מעבירים למקרר למספר שעות ורק כשהעוגה התייצבה והצטננה מחלצים מהתבנית/מהרינג.
  • 20 מאבקים באבקת סוכר ומגישים - הרי לכם עוגת גבינה קלאסית.
  • 21. בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)305198
חלבונים (גרם)11.56 7.49
פחמימות (גרם)3825
מתוכן סוכרים (גרם)21.83 14.15
שומנים (גרם)12.1 7.84
מתוכם שומן רווי (גרם)6.42 4.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)133.83 86.71
נתרן (מ"ג)271.7176.05
מים (גרם)19.4212.58
ויטמין A (מק"ג)44.3828.76
ויטמין B (מ"ג)0.630.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.558.78
ויטמין B12 (מק"ג)0.240.16
ויטמין D (מק"ג)0.580.37
ויטמין E (מ"ג)0.290.19
ויטמין K (מק"ג)0.080.05
סידן (מ"ג)98.9864.14
ברזל (מ"ג)0.470.3
מגנזיום (מ"ג)3.031.96
זרחן (מ"ג)53.7334.81
אבץ (מ"ג)0.350.22
אשלגן (מ"ג)36.0523.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.530.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.28
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.060.69
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.990.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.5% 18.6% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.