דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה בשילוב שוקולד משלושה סוגים, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 188 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בתבנית))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 מקציפים את הביצה, החלמון, תמצית הוניל (או משחת הוניל) והסוכרים לקצף תפוח ובהיר.
  • 2 מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, ומערבבים.
  • 4 יוצקים לתבנית (תבנית בננה או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ) ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.
  • 5 מוציאים ומצננים עד שהבסיס לא חם (בחוץ - לא במקרר).
  • הכנת גנאש שלושה שוקולדים:
  • 1 ממיסים חלקית את השוקולדים על בן-מארי.
  • 2 מרתיחים 200 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולדים.
  • 3 מערבבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 יוצקים על הבסיס האפוי מחצית מכמות הגנאש (250 גרם) ומקפיאים להתייצבות כשעה עד שניתן להקפיא את השכבה הבאה. את המחצית השנייה מכסים ומאחסנים במקרר (שומרים עם 150 מ"ל השמנת המתוקה).
  • הכנת מוס גבינה ושוקולד לבן:
  • 1 מרתיחים 65 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 2 יוצקים על השוקולד ועמרבבים לקבלת תערובת אחידה. אם השוקולד לא נמס ניתן לחמם מספר שניות במיקרוגל.
  • 3 מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה.
  • 4 מחממים את הג`לטין מספר שניות במיקרוגל עד לקבלת נוזל שקוף ומוסיפים לתערובת השוקולד תוך כדי עירבוב.
  • 5 מערבבים את הגבינות והסוכר לתערובת אחידה, ומוסיפים את תערובת השוקולד.
  • 6 מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הגבינות.
  • 7 יוצקים על הגנאש ומקפיאים כשעה להתייצבות.
  • 8 מקציפים את מחצית הגנאש ששמרנו במקרר עם 150 מ"ל שמנת מתוקה כדקה עד לקבלת מרקם הניתן לזילוף.
  • 9 מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים טיפות בגדלים שונים.
  • 10 ניתן לפדר במעט אבקת קקאו ולקשט כראות עיניכם.
  • 11 לשמור במקרר ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בננה או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)732388
חלבונים (גרם)8.92 4.73
פחמימות (גרם)5630
מתוכן סוכרים (גרם)22.68 12.03
שומנים (גרם)53.31 28.29
מתוכם שומן רווי (גרם)31.42 16.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.03
כולסטרול (מ"ג)180.96 96.03
נתרן (מ"ג)134.3871.31
סיבים תזונתיים (גרם)3.79 2.01
מים (גרם)6.963.7
ויטמין A (מק"ג)19.7110.46
ויטמין B (מ"ג)0.260.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.473.43
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.06
ויטמין D (מק"ג)0.260.14
ויטמין E (מ"ג)0.130.07
ויטמין K (מק"ג)0.040.02
סידן (מ"ג)27.5114.6
ברזל (מ"ג)0.190.1
מגנזיום (מ"ג)1.040.55
זרחן (מ"ג)22.7812.09
אבץ (מ"ג)0.140.08
אשלגן (מ"ג)13.247.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.510.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 43.7% 7.3% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.82 (0.87 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה