דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה מבצק זיתים
פיצה מבצק זיתים
פיצה מבצק זיתים
פיצה מבצק מיוחד עם זיתים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הביצים ולאחר מכן את כל שאר המצרכים למסה אחידה (אפשר עם מזלג).
  • 2 להעביר את התערובת אל תבנית משומנת (קלות!) בעזרת מרית. אני השתמשתי בתבנית פאי עגולה מתפרקת בגודל 28 והמסה עלתה בערך פי 2 בגובה.
  • 3 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות עד להזהבה.
  • 4 להוציא את הבצק האפוי מהתנור (לא לכבות את התנור).
  • 5 לערבב את רסק העגבניות עם הבזיליקום, המלח והסוכר, ולמרוח על פני הבצק. לפזר את הגבינה הצהובה המגורדת ולהכניס לתנור ל- 10 דקות נוספות.
  • 6 להוציא שוב מהתנור, להוסיף את כל התוספות שאוהבים (אפשר גם רבע קופסת שימורים של אננס כמו שאני שמתי) ולהכניס לתנור ל- 10 דקות נוספות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי עגולה מתפרקת בגודל 28.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות פז עסיס

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)303220
חלבונים (גרם)17.09 12.39
פחמימות (גרם)2115
מתוכן סוכרים (גרם)0.38 0.27
שומנים (גרם)16.97 12.31
מתוכם שומן רווי (גרם)3.79 2.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)76.37 55.39
נתרן (מ"ג)814.56590.79
סיבים תזונתיים (גרם)0.32 0.23
מים (גרם)13.299.64
ויטמין A (מק"ג)28.1920.45
ויטמין B (מ"ג)0.40.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.255.98
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.11
ויטמין C (מ"ג)3.822.77
ויטמין D (מק"ג)0.50.37
ויטמין E (מ"ג)0.180.13
ויטמין K (מק"ג)1,5561,128
סידן (מ"ג)301.08218.37
ברזל (מ"ג)0.310.23
מגנזיום (מ"ג)13.8510.05
זרחן (מ"ג)33.8724.57
אבץ (מ"ג)0.220.16
אשלגן (מ"ג)24.6617.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 30.9% 31.1% 37.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.