דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת תפוח אדמה ובטטה
פשטידת תפוח אדמה ובטטה
פשטידת תפוח אדמה ובטטה
פשטידה חלבית מושלמת

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 פורסים את תפוח האדמה והבטטה במעבד מזון לפרוסות דקות דקות. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומוסיפים את פרוסות הבצל והכרישה. מוסיפים את פרוסות תפוח האדמה והבטטה, ומתבלים במלח ופלפל שחור. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ- 3-4 דקות ומכסים את המחבת. מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומקררים.
  • 2 בקערה טורפים את הביצים עם החלב והשמנת. מוסיפים את הגבינות, הקמח והתבלינים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 3 משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומפזרים את פירורי הלחם.
  • 4 מניחים חצי מתערובת תפוח האדמה והבטטה, מוסיפים מעל חצי מתערובת הגבינות, ושוב שכבה מתערובת תפוח האדמה והבטטה ומעל שוב את תערובת הגבינות.
  • 5 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 20 ס"מ (תבנית סיליקון).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)211109
חלבונים (גרם)8.89 4.59
פחמימות (גרם)2312
מתוכן סוכרים (גרם)4.53 2.33
שומנים (גרם)9.61 4.95
מתוכם שומן רווי (גרם)5.11 2.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)107.22 55.29
נתרן (מ"ג)379.02195.45
סיבים תזונתיים (גרם)2.72 1.4
מים (גרם)111.3757.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)434223.81
ויטמין B (מ"ג)21.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.810.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.2611.99
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.1
ויטמין C (מ"ג)10.165.24
ויטמין D (מק"ג)0.460.24
ויטמין E (מ"ג)0.80.41
ויטמין K (מק"ג)6.223.21
סידן (מ"ג)181.1793.43
ברזל (מ"ג)1.110.57
מגנזיום (מ"ג)23.6112.18
זרחן (מ"ג)82.0642.32
אבץ (מ"ג)0.520.27
אשלגן (מ"ג)284.79146.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.510.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.410.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.840.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.780.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 21.7% 20.1% 52.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה