דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה סלק כמו שהעיראקים אוהבים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 251 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 30 קובות סה"כ))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מניחים את הסולת והמלח, ומערבבים עם קצות האצבעות. מוסיפים את המים בהדרגה (מוסיפים בכל פעם מעט עד לקבלת המרקם הרצוי), תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת הידיים. המרקם של הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי כלל.
  • 2 מניחים לתערובת לעמוד כ- 10 דקות (בשלב הזה אם צריך מוסיפים עוד מעט מים).
  • 3 הכנת המלית והמעטפת: בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית ויוצרים כדורים קטנים.
  • 4 חוזרים למעטפת הקובה - לוקחים כדור מתערובת המעטפת, משטחים וממלאים בפנים בקציצת הבשר.
  • 5 הכנת המרק: מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את המים (בגובה תכולת הסיר) והסלק, ומרתיחים למשך כ- 20 דקות.
  • 6 מוסיפים את התבלינים והקובות למרק ומבשלים שוב כ- 20-30.
  • 7 הרי לכם קובה סלק מושלמת מהמטבח העיראקי.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בתוספת אורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)364145
חלבונים (גרם)22.73 9.05
פחמימות (גרם)5020
מתוכן סוכרים (גרם)11.31 4.5
שומנים (גרם)8.44 3.36
מתוכם שומן רווי (גרם)2.13 0.85
כולסטרול (מ"ג)47.5 18.91
נתרן (מ"ג)1,746695.24
סיבים תזונתיים (גרם)1.97 0.78
מים (גרם)154.7361.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)18.667.43
ויטמין B (מ"ג)5.192.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B3 (מ"ג)4.021.6
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.0918.35
ויטמין B12 (מק"ג)1.540.61
ויטמין C (מ"ג)7.743.08
ויטמין E (מ"ג)0.380.15
ויטמין K (מק"ג)32.8413.08
סידן (מ"ג)31.7312.64
ברזל (מ"ג)2.671.06
מגנזיום (מ"ג)32.1912.82
זרחן (מ"ג)166.4566.28
אבץ (מ"ג)4.321.72
אשלגן (מ"ג)455.28181.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 10.2% 27.5% 59.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.