דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כיף לפתוח את הארוחה החלבית עם מנה כזאת

מצרכים למתכון

29 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (מספר הפטריות הממולאות)

  • פטריות - 2 חבילות - סה"כ (420 גרם)
    פטריות שמפיניון קצוצות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • בצל ירוק - 1/2 צרור - סה"כ (70 גרם)
    קצוץ
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    פרוסה דק
  • שום - כף
    כתוש
  • נענע - 1/2 צרור - סה"כ (69 גרם)
    קצוצה
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה
  • גבינת פטה - 100 גרם
    מפוררת (עיזים או כבשים)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מלח - קורט
  • יין לבן - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קוטמים את הרגליים של פטריות השמפיניון וקוצצים אותן דק.
  • 2 במחבת עם שמן זית מאדים את הבצל, החלק הלבן של הבצל הירוק, הכרישה, השום, הפטריות ורגלי השמפיניון עד להשחמה.
  • 3 מעבירים את המלית לקערה ומוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה, הבצל הירוק וגבינת הפטה. מתבלים במלח ופלפל לבן.
  • 4 מסדרים את הפטריות בתבנית, מזליפים מעליהם מעט שמן זית, מלח ויין לבן, עוטפים בנייר כסף ואופים במשך כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 5 כאשר הפטריות התקררו ממלאים אותן במלית שהכנו, ואופים שוב בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)3890
חלבונים (גרם)1.13 2.67
פחמימות (גרם)36
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 2.1
שומנים (גרם)2.45 5.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 1.83
כולסטרול (מ"ג)3.07 7.24
נתרן (מ"ג)128.94304.01
סיבים תזונתיים (גרם)0.75 1.77
מים (גרם)34.9182.32
ויטמין A (מק"ג)21.4550.57
ויטמין B (מ"ג)1.323.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.2
ויטמין B3 (מ"ג)0.771.81
ויטמין B5 (מ"ג)0.380.89
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.130.88
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.14
ויטמין C (מ"ג)4.6110.87
ויטמין D (מק"ג)0.080.18
ויטמין E (מ"ג)0.070.17
ויטמין K (מק"ג)39.0992.16
סידן (מ"ג)31.3273.83
ברזל (מ"ג)0.821.94
מגנזיום (מ"ג)7.3417.31
זרחן (מ"ג)31.7974.94
אבץ (מ"ג)0.310.72
אשלגן (מ"ג)99.93235.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.4
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.8% 35.2% 16.2% 37.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.81 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.