דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בשר מזין וטעים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 388 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הבשר במים בסיר נפרד כשעה וחצי. מצננים ופורסים לפרוסות בגודל בינוני ובעובי כס"מ וחצי.
  • 2 בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד כדקה.
  • 3 מוסיפים את פרוסות כתף הבקר לסיר ועל אש בינונית-נמוכה מטגנים ומזהיבים תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות.
  • 4 מפזרים מעל הבשר את התבלינים (חוץ מאבקת המרק ומיץ הלימון) ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים (אפשר לשלב מציר הבקר שבישלנו) ומבשלים כ- 10 דקות.
  • 5 מוסיפים את אבקת מרק העוף, מיץ הלימון, הפול, האפונה והכוסברה, ומערבבים קלות.
  • 6 לאחר רתיחה מכסים את הסיר, על אש בינונית-נמוכה מבשלים עוד כ- 40 דקות ומוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)392101
חלבונים (גרם)43.67 11.25
פחמימות (גרם)185
מתוכן סוכרים (גרם)1.97 0.51
שומנים (גרם)17.52 4.51
מתוכם שומן רווי (גרם)5.11 1.32
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.390.1
כולסטרול (מ"ג)111.66 28.76
נתרן (מ"ג)415.06106.9
סיבים תזונתיים (גרם)6.12 1.58
מים (גרם)255.5565.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)26.386.79
ויטמין B (מ"ג)10.62.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.11
ויטמין B3 (מ"ג)7.691.98
ויטמין B5 (מ"ג)1.330.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.990.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.775.61
ויטמין B12 (מק"ג)7.371.9
ויטמין C (מ"ג)7.411.91
ויטמין E (מ"ג)0.530.14
ויטמין K (מק"ג)16.64.27
סידן (מ"ג)34.888.98
ברזל (מ"ג)4.671.2
מגנזיום (מ"ג)47.7712.3
זרחן (מ"ג)348.289.68
אבץ (מ"ג)7.741.99
אשלגן (מ"ג)659.79169.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 20.5% 51.1% 21.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.