דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 396 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • האורז
  • אורז יסמין -  כוסות - סה"כ (183 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • קינמון - כפית שטוחה
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לתיבול
  • החציל האפוי
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לחצי ולאורך
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לשימון
  • הפרגיות המטוגנות
  • פרגיות - ירך עוף - 600 גרם
    5 סטייקים של פרגית
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • הירקות המטוגנים
  • כרובית - 1/2 יחידה קטנה - סה"כ (387 גרם)
    חתוכה לפרחים
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    פרוס
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    פרוס
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    פרוס
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות לטיגון
  • מים לבישול
  • מים רותחים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מקלובה פרגיות
מקלובה נהדרת עם פרגיות
  • 1 משרים את האורז במים למשך כחצי שעה ומסננים מנוזלים. מערבבים את האורז עם התבלינים ושמן הזית בקערה, ומניחים בצד.
  • 3 מניחים את פרוסות החצילים על נייר אפייה, משמנים במעט שמן זית ואופים בגריל בתנור למשך כ- 20 דקות עד להשחמה (חצילים מטוגנים סופגים שמן מיותר שאפשר להימנע ממנו על ידי אפייה - רעיון של אהרוני).
  • 4 מטגנים את הפרגיות בשמן בסיר למשך כדקה מכל צד ומניחים בצד.
  • 5 מחממים במחבת 2-3 כפות שמן ומטגנים את הכרובית, תפוח האדמה, הבצל והגזר. מניחים בצד.
  • 6 מתחילים לעשות סדר בסיר: בתחתית מניחים את תפוח האדמה, מעל מסדרים את החציל, הגזר והכרובית, שכבת בצל ומעל מפזרים מעט מהאורז.
  • 7 מניחים את הפרגיות, את הירקות שנשארו ומעל את האורז שהונח בצד.
  • 8 מבשלים על הגז כ- 2 דקות ומוסיפים כ- 2.5 כוסות מים רותחים עד לגובה האורז.
  • 9 מכסים את הסיר, מורידים את האש לנמוכה ומבשלים למשך כשעה וחצי.
  • 10 מניחים את הסיר להתקרר מעט והופכים על צלחת הגשה בצורה נאה. מתקבלת מקלובה פרגיות פשוט מושלמת שמתאימה לסופ"ש ולאירועים חגיגיים!
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 23.4% 38.3% 32.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב