מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 396 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מקלובה נהדרת עם פרגיות
- 1 משרים את האורז במים למשך כחצי שעה ומסננים מנוזלים. מערבבים את האורז עם התבלינים ושמן הזית בקערה, ומניחים בצד.
- 3 מניחים את פרוסות החצילים על נייר אפייה, משמנים במעט שמן זית ואופים בגריל בתנור למשך כ- 20 דקות עד להשחמה (חצילים מטוגנים סופגים שמן מיותר שאפשר להימנע ממנו על ידי אפייה - רעיון של אהרוני).
- 4 מטגנים את הפרגיות בשמן בסיר למשך כדקה מכל צד ומניחים בצד.
- 5 מחממים במחבת 2-3 כפות שמן ומטגנים את הכרובית, תפוח האדמה, הבצל והגזר. מניחים בצד.
- 6 מתחילים לעשות סדר בסיר: בתחתית מניחים את תפוח האדמה, מעל מסדרים את החציל, הגזר והכרובית, שכבת בצל ומעל מפזרים מעט מהאורז.
- 7 מניחים את הפרגיות, את הירקות שנשארו ומעל את האורז שהונח בצד.
- 8 מבשלים על הגז כ- 2 דקות ומוסיפים כ- 2.5 כוסות מים רותחים עד לגובה האורז.
- 9 מכסים את הסיר, מורידים את האש לנמוכה ומבשלים למשך כשעה וחצי.
- 10 מניחים את הסיר להתקרר מעט והופכים על צלחת הגשה בצורה נאה. מתקבלת מקלובה פרגיות פשוט מושלמת שמתאימה לסופ"ש ולאירועים חגיגיים!
- 11 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.9% |
23.4% |
38.3% |
32.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב