דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט נקטרינות בקרם שקדים
טארט נקטרינות בקרם שקדים
טארט נקטרינות בקרם שקדים
טארט קייצי מושלם

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 להניח בקערה את הקמח והסוכר, לעבד מעט, להוסיף את שאר המרכיבים ולהמשיך לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 לשטח את הבצק על תבנית טארט ולהכניס למקרר למשך כשעה.
  • 3 לדקור בכמה מקומות עם מזלג ולהכניס לאפייה למשך כ- 15 דקות בחום של 170 מעלות.
  • 4 להוציא ולקרר.
  • הכנת קרם הפטיסייר:
  • 1 לחמם 3/4 כוס חלב ותוכן מקל וניל בקלחת.
  • 2 לערבב את החלמונים עם הסוכר, 1/4 כוס החלב שנותרה והקורנפלור בקערה.
  • 3 להוסיף את תערובת החלמונים לחלב תוך כדי השוואת טמפרטורה.
  • 4 לערבב על אש נמוכה את התערובת במטרפה למשך כ- 5 דקות עד אשר התערובת מסמיכה.
  • 5 להסיר מהאש, לשלב גרידת לימון ולקרר קירור מלא (כחצי שעה לפחות).
  • הכנת קרם השקדים והרכבת הטארט:
  • 1 בקערת המיקסר להניח את החמאה, הסוכר והמרציפן, להקציף מעט, להוסיף את השקדים הטחונים והקמח, לערבל מעט ולהוסיף את הביצה והרום (להגיע לתערובת קרמית).
  • 2 לשלב את קרם הפטיסייר לקרם השקדים, ולהקציף עוד כחצי דקה עד לקבלת מסה אחידה.
  • 3 להניח את הקרם על קלתית בצק האפויה למחצה, ולסדר את הנקטרינות החתוכות מעל הקרם (ניתן לשלב גם כמה דובדבנים מתוקים).
  • 4 להכניס את הטארט לתנור מחומם ל- 150-160 מעלות למשך כ- 50 דקות.
  • 5 לאחר האפייה להבריש בכף ריבת משמש מהולה בכפית מים חמים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית סיליקון 22 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את תוכן חצי מקל הוניל.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)332273
חלבונים (גרם)5.92 4.86
פחמימות (גרם)3428
מתוכן סוכרים (גרם)13.92 11.42
שומנים (גרם)19.36 15.89
מתוכם שומן רווי (גרם)8.52 6.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)107.58 88.3
נתרן (מ"ג)22.7418.67
סיבים תזונתיים (גרם)1.44 1.18
מים (גרם)37.9331.13
ויטמין A (מק"ג)31.926.18
ויטמין B (מ"ג)0.80.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.380.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.119.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.11
ויטמין C (מ"ג)2.852.34
ויטמין D (מק"ג)0.360.3
ויטמין E (מ"ג)0.430.36
ויטמין K (מק"ג)0.780.64
סידן (מ"ג)31.9826.25
ברזל (מ"ג)0.320.27
מגנזיום (מ"ג)4.043.32
זרחן (מ"ג)37.630.86
אבץ (מ"ג)0.240.19
אשלגן (מ"ג)81.6166.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.760.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.70.58

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 31.9% 9.8% 55.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.